CHP'li Torun: YSK tarafından gasp edilmiş bir seçim var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, YSK'nın gerekçeli kararın açıklanmasını ertelemesi üzerine konuştu.

CHP'li Torun: YSK tarafından gasp edilmiş bir seçim var

Tolga Kaan Ateşli/YURT - YSK'nın 200 sayfa olduğu konuşulan gerekçeli kararının açıklanmasını ertelemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Demek ki anlatacak bir şeyleri yok" diyerek, karara yazılacakları merakla beklediklerini dile getirdi.

Yurt Gazetesi'ne konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanması durumunda seçimlerin yenilenme ihtimalinin olup olmadığı sorusuna ise, "Bir kez daha seçimlerin tekrarı söz konusu olamaz. Biz gerektiği şekilde demokrasi ve hukuk adına mücadele ediyoruz" yanıtını verdi.

"Şu anda YSK tarafından gasp edilmiş bir seçim var. Bu seçimin gerçek sonucunu geri almak için çabalarımızı büyüteceğiz, alacağız da" diyen Torun, 23 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkacak sonucun Ekrem İmamoğlu leyhine olacağına emin olduklarını dile getirdi.

CHP'li Torun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, YSK'nın kararı açıklamasından önce sarfettiği "Eğer seçim tekrarlanırsa son güne kadar İstanbul'da bulunacağım. Karargah kuracağım. Yani İstanbul'a mitili atacağım" sözlerine karşılık ise, "Bahçeli'nin ne atacağını bilemeyiz ama biz çalışmalarımıza başladık, zaten sahadan hiç ayrılmadı Ekrem Bey. Görev esnasında da daha sonra YSK tarafından seçimin çalınmasından sonra da çalışmalarına devam etti. Biz zaten sahadaydık, hiç ayrılmadık ama Bahçeli'nin ne yaptığı bizi çok ilgilendirmiyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, beklenen gerekçeli karar için de "YSK'nın kararı çok fazla tartışıldı, konuşuldu. Şimdi de gerekçeli karar bekleniyor, 200 sayfa olduğu iddia ediliyor. Demek ki anlatacak bir şeyleri yok... Herhalde bize La Fontaine'den masallar anlatacaklar. Oraya ne yazacaklar çok merak ediyorum. Anlaşılan o ki aldıkları hukuksuz kararı nasıl yazacaklarını bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Seçim Seyit Torun YSK