'İktidar ve YSK, demokrasiye öldürücü bir darbe vurdu'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "YSK, AKP ve MHP blokunun isteği üzerine verdiği kararla, demokrasiye öldürücü bir darbe vurmuştur" dedi.

İtalyan devlet televizyonu RAI'den Carmela Giglio'ya konuşan CHP'li Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu'nun ve oyları gasp edilen 16 milyon İstanbullunun hakkını almak için halk seferberliği başlattık" ifadesini kullandı.

"HALK SEFERBERLİĞİ VAR"

Yarkadaş, RAI'de yayınlanan söyleşisinde özetle şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm taraftarları ve üyeleri ile Millet İttifakı'nı oluşturan tüm kesinler, bu seçimi de kazanmak için adeta seferber oldu. 31 bin sandık için, tam 81 bin kişi, 23 Haziran günü sandıkların başında olmak istediklerini bildirdiler.

Keza partimiz, seçim kampanyasının AKP ve MHP’nin devletin tüm olanaklarını kullanmasına karşın bir halk desteğiyle yürümesini istiyor. Partimiz bu yüzden bir yardım kampanyası başlattı. Şu an yüzbinlerce insan bankaya giderek, Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası için para yatırıyor. Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun elinde ihale dağıtacak, devletin rantlarını paylaştıracak ya da buna benzer maddi olanaklar yok.

Biz tamamen halkın gücüne dayanarak, Millet İttifakı’yla birlikte bir seçim kampanyası yapacağız. Ve göreceksiniz; tatil planlarını iptal eden yüzbinlerce insan 23 Haziran’da, o sıcak yaz günlerinde sandığa gelerek, Ekrem İmamoğlu’nu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçecek. Şu an tam anlamıyla bir halk seferberliği var diyebiliriz.

YSK’nın aldığı bu karar, demokrasimize çok ağır ve öldürücü bir darbedir. Ancak biz demokrasiyi yeniden ayağa kaldırmakta kararlıyız. İktidar bloku ile Yüksek Seçim Kurulu, demokrasimize adeta öldürücü bir darbe vurmuş olsa da biz demokrasiye olan inancımızdan taviz vermeyeceğiz. AKP'nin yatırdığı anayasa değişiklikleri yargı kurumlarını iktidara bağlı ve bağımlı hale getirmiştir. YSK'nın verdiği karar da bu yüzden çıkmıştır. Karar, haksız, hukuksuz ve adaletsizdir. Kamu vicdanında da kabul görmemiştir.

AKP ve MHP, devletin tüm gücünü kullanarak seçime giriyor. Valileri, emniyet müdürlerini, kaymakamları ve devletin tüm olanaklarını seferber ediyor. AKP, normal ve anladığımız bir siyasi parti değildir. AKP, bir devlet partisidir ve devlet partisi aynı zamanda devleti de ‘Parti Devleti’ne dönüştürmüştür.

Medyanın % 95’ni kontrol eden bir iktidar var. Bu iktidara karşı muhalefet, ancak medyanın % 5’inde sesini duyurabiliyor. Keza devletin tüm bütçesini, istediği şekilde kullanması, onlar açısından bir avantajdır ama biz buna rağmen halkın desteği ve halkın kazanmaya olan inancıyla, belediye başkanlığı seçimini yeniden kazanacağız."

DESTEK İSTEDİ

Öte yandan, Yarkadaş röportajın ardından bir grup yurttaşla da sohbet ederek, Ekrem İmamoğlu için destek çağrısı yaptı.

Etiketler
Barış Yarkadaş Milletvekili YSK