Şule Çet davasında şüpheler bitmiyor! 'Çok soru var'

Şule Çet davasının ikinci duruşması beklenirken Çet Ailesi avukatı Umur Yıldırım, davadaki soru işaretlerini ve yargılamayı anlattı.

Şule Çet davasında şüpheler bitmiyor! 'Çok soru var'

Ankara’da bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in davasında ikinci duruşma 15 Mayıs Çarşamba günü görülecek.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılamada, Çet’in intihar ettiğini öne süren tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın yalan söylediğinin çok açık olduğunu ifade eden Çet Ailesi avukatı Umur Yıldırım, davadaki soru işaretlerini ve yargılamayı anlattı.

Sanıkların olayın “intihar” olduğunu öne sürmesine karşın Şule Çet’in iç çamaşırlarının kayıp olmasının ve plazadaki odadan parmak izinin çıkmamasının intihar söylemini yalanladığını ifade eden Yıldırım, “Olay intiharsa neden 112 ve 155 aranmadı? Sanıklar neden olay yerindeki delilleri yok etti?” diye sordu.

ÇOK SORU VAR

Olay yerinde sperm, kan gibi biyolojik leke tespiti için inceleme yapılmadığını, eksik delil toplandığını, olay yerindeki masa, sehpa ve halı gibi eşyaların üzerinde kurumuş kan lekelerine karşın kimyasal ve biyolojik inceleme yapılmadığını ifade eden avukat Yıldırım, “Orada değildim diyen Berk Akand’ın deri kalıntıları neden Şule’nin tırnakları arasından çıktı? Cevaplanmamış çok soru var” dedi.

Çet’in iç çamaşırının kayıp olduğunun ortaya çıkmasının ardından mahkeme nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve bunun üzerine ayrıntılı rapor için mahkemeden karar çıktığını anlatan Yıldırım, “Cinsel istismar davasında iç çamaşırı çok önemlidir. Polisin iddiasına karşın adli tıp kurumunda iç çamaşırı yok. Ayrıca Şule’nin intihar ettiği söyleniyor. Nedeni de babasının para göndermemesi. Ama bu iddia da tutarlı değil çünkü Şule maaşı ve aldığı burslarla aylık 3 bin TL civarı para kazanıyordu” dedi.

BERK’İN AVUÇ İZİ

Şule’nin intihar ettiği öne sürülen odaya hiç girmemiş olabileceğinin altını çizen avukat Yıldırım, “İlk duruşmada olayı Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun ağzından dinledik. Olayın yaşandığı odada değil ama diğer odada Berk’in avuç içi izi çıktı. Bu duruşmada çözülmelerin yaşanmasını ve Çağatay tarafından işlendiği tahmin edilen olaya ilişkin bir diğer suçlu Berk’ten itirafını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Şule Çet