Kedi maması alırken bunlara dikkat edin

Kedi maması fiyatları pek çok kritere göre farklılık gösterse de kedi sahipleri için uygun fiyatlı olması tercih sebebi olmaktadır. İşte kedi maması alırken dikkat etmeniz gerekenler.

Kedi maması alırken bunlara dikkat edin

En uygun fiyatlı kedi maması arayışınızda internet üzerinden evcil hayvan malzemelerinin satışını gerçekleştiren firmamızın hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kedi dostlarımızın gelişme ve beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olan mamaların seçiminde gereken özeni göstermediğimiz takdirde, çok sevdiğimiz dostlarımızın sağlıklarını da tehdit altına atmış olmaktayız.

Bu sebeple kedi maması çeşitleri arasında kedimiz için en uygun olan mamayı seçerek onların beslenmesine katkıda bulunmamız gerekmektedir. Kedi malzemeleri arasında bütün ekipmanlarda olduğu gibi kedi maması seçiminde de dikkat edilmesi gereken birtakım faktörler bulunmaktadır.

Kuru Kedi Maması

Bugün piyasadaki bütün kedi mamalarına baktığımızda, en çok rastladığımız türlerden biri de kuru kedi maması ve türevleridir. Kuru kedi mamaları, kedi sahiplerinin sıklıkla tercih ettiği besinler arasında yer almaktadır. Çünkü kedi içinde kuru kedi maması pek çok avantajı da beraberinde taşımaktadır. Öncelikle çok pratik olan bu mamalar hemen hemen her yerde kedinizin rahatlıkla tüketebileceği ürünler olarak dikkat çekmektedir. Nitekim sokak kedilerine de hayvanseverler tarafından sıklıkla kuru kedi mamaları verilmektedir. Ayrıca bozulmadan uzun süre tazeliğini koruyabilen ürünler oldukları için kediler açısından sağlıksız bir durum oluşmasına neden olmamaktadır.

Yaş Kedi Maması

Kedi dostlarımızın severek tükettiği bir diğer kedi maması ise yaş mamadır. Yaş kedi maması da kendi içinde pek çok avantajı barındırmaktadır. Öncelikle sağlık açısından doğal besinlere çok daha yakın özelliklere sahiptirler. Bu sayede kedinizin sindirim sisteminde zorluk yaratmadan kolaylıkla tüketilmektedir. Bununla birlikte yaş mamalar besin değerleri bakımından kuru mamalara nazaran çok daha zengin içeriklere sahiptir. Bu sayede kedinizin ihtiyaç duyduğu besinleri yaş kedi mamalarıyla çok kolay bir biçimde sağlayabilirsiniz. Son olarak da yaş kedi mamaları kediler için kuru mamalara göre çok daha lezzetli bulunmaktadır.

Kedi Beslenmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi dostlarımızın beslenmesine yeterli derecede özen göstermediğimiz takdirde ne yazık ki onların sağlıklarını korumada üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiş oluruz. Bu yüzden oldukça hassas bir canlı olan kedilerin beslenmesinde bilinçli bir şekilde hareket etmek büyük önem teşkil etmektedir. Kedi beslenmesinde dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde öne çıkarabiliriz:

· Kedi beslenmesinde yaş faktörü çok önemlidir. Yavru kediler için bambaşka beslenme metotları uygulamak gerekirken yine aynı şekilde yetişkin kediler için farklı beslenme yöntemleri tercih edilmelidir.

· Kedilerin bağırsak ve sindirim sistemindeki diğer organları da kedinin sağlığında büyük rol oynayan sistemlerden biridir. Bu nedenle kedilerin sağlığını korumak için beslenmelerine büyük önem gösterilmelidir. Bu noktada kedilere her ne şekilde olursa olsun yemek artıkları verilmemelidir.

· Kendi tükettiğiniz besinlerin kalitesinden ve temizliğinden emin olsanız bile, bu tür gıdaların kedilerin sindirim sisteminde ne gibi sıkıntılara yol açabileceğini bilemezsiniz. Dolayısıyla kendi yediklerinizden onlara vermek yerine, kediler için özel üretilmiş olan mamaları tercih etmenizde yarar vardır. Bu noktada en çok satılan kedi maması seçimini internet sitemiz üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Kedi Maması Çeşitleri Nelerdir?

Kedi sahipleri tarafından merak edilen bir diğer konu da kedi maması çeşitleri ve bu çeşitlerin ne gibi özelliklere sahip olduğuyla ilgilidir. Kedi maması içerikleri birbirinden farklı olduğu için pek çok kedi maması çeşidinden bahsetmek mümkündür. Piyasadaki markalardan bağımsız olarak kedi maması çeşitlerinde şu faktörlerin önemli rol oynadığını öne sürebiliriz:

· Kedinin yaşı

· Kedinin ırkı (istisnai durumlarda)

· Kedinin kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı

· Yaş mama – kuru mama

· Kedilerin seveceği lezzetlere göre farklılıklar (tavuk – somon – ton balığı gibi)

Görüldüğü üzere bu temel faktörler kedi mamasının çeşitliliğinde önemli bir role sahiptir. Siz de kediniz için en uygun olan mama seçiminde bulunurken, kedinizin mevcut durumdaki özellilerini göz önünde bulundurarak ona en uygun mamayı seçmeniz gerekmektedir. Ancak bu noktada ilk önce veteriner hekime danışmanız mama seçiminde çok daha akıllıca bir hareket olacaktır.

Uygun Fiyatlı Kedi Maması

Kedi maması fiyatları pek çok kritere göre farklılık gösterse de kedi sahipleri için uygun fiyatlı olması tercih sebebi olmaktadır. Bu noktada uygun fiyatlı kedi maması arayışınızda internet sitemiz üzerinden kedinize göre en doğru olacak seçimi yaparak, kedinizin lezzetle yiyebileceği ve sağlıklı olarak beslenebileceği mamalara sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Petibom Blog