Prof. Dr. Devrim Erbil’in Mavi sergisi Konak'ta

Prof. Dr. Devrim Erbil’in eserlerinden oluşan“ MAVİ” adlı resim sergisi, İzmir Konak Pier NAR ARTİZ GALLERY’ de, 15Mayıs Çarşamba günüsanatseverlerle buluşacak.

Prof. Dr. Devrim Erbil’in Mavi sergisi Konak'ta

Prof. Dr. Devrim Erbil’in eserlerinden oluşan“ MAVİ” adlı resim sergisi, İzmir Konak Pier NAR ARTİZ GALLERY’ de, 15Mayıs Çarşamba günüsanatseverlerle buluşacak.

Küratörlüğünü Aslı Yörükoğlu’ nun yaptığı, İzmir Konak Pier’ de birçok önemli sergiye imza atmış Nar Artiz Gallery’de düzenlenen, çağdaş resim sanatının Türkiye'de ki en önemli temsilcilerinden Devrim Erbil’ in İstanbul siluetlerinden oluşan iki bakış üzerine kurguladığı “ MAVİ ” sergisi hergün 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Defne Atakan ve Ayda Benefrahim’ in İzmir’ de sanata değer katmak için hayat verdikleri Nar Artiz Gallery’de, açıldığı günden bugüne, Türkiye çapında birçok sanatçının ev sahipliğinde, gerek karma gerek kişisel sergilerle sanatseverlerini ağırlıyor.

PROF.DR. Devrim Erbil’in sergisini, 15 Mayıs Çarşamba – 8 HaziranCumartesi tarihleri arasında İzmir Nar Artiz Gallery ‘de ziyaret edebilirsiniz.

DEVRİM ERBİL KİMDİR?

Devrim Erbil 1937’de Uşak’ta doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim eğitimi gördü. Cemal Tollu, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Cevat Dereli Atölyelerinde görev aldı. 1965’de İspanya Hükümeti’nin sanat bursuyla Madrid ve Barcelona’da araştırma ve incelemeler yaptı. İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’de profesörlüğe kadar yükseltildi. 1991’de Devlet Sanatçısı, 1998’de Kırgızistan Ulusal Bilim ve Sanat Akademisi Kurucu Onur Üyeliği unvanı aldı.2004’de Mimar Sinan Üniversitesi’nden emekli oldu. Doğuş Üniversite Sanat ve Tasarım Fakültesi kurucu dekanı olarak görev yaptı. Adına Balıkesir Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi açıldı. Daha sonra Devrim Erbil Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurdu. Devrim Erbil 2000’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi “Görsel Sanatlar Ödülü”nü kazandı. 2017’de Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği “Yılın Sanatçı Onur Ödülü”nü aldı. Beyoğlu Belediyesi üstün hizmet nişanına layık görüldü.

Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce sergi açtı, ödüller kazandı ve sanat konferansları verdi. Eserleri dünyanın ve Türkiye’nin birçok müzesinde ve koleksiyonlarında yer almaktadır. Şimdilerde Devrim Erbil Müzesi için yoğun bir çalışma içerisinde.

Etiketler
İzmir Erbil sergi