Sınırda çatışma: 2 asker şehit, 7 asker yaralı

Türkiye-Irak sınır hattında sürdürülen operasyonlar kapsamında dün teröristlerle girilen çatışmada 2 asker şehit olurken 7 asker yaralandı.

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde, askeri üs bölgesine teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 2 asker şehit oldu, 7 asker yaraladı.

Çukurca ile Yüksekova arasındaki Seriveri bölgesinde meydana gelen saldırının hemen ardından Hakkari'de de askeri hareketlilik yaşandı. Bölgede uçak ve helikopter hareketliliği de yaşanırken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

2 ŞEHİT, 7 YARALI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, 19 Nisan 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmalarda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.
Teröristler hava harekâtı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz”

Etiketler
Şehit Irak Operasyon Türkiye