Cumhurbaşkanı korumalarının şiddeti Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Avukat Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı korumalarının şiddeti Meclis gündeminde

Geçtiğimiz günlerde Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü gündeme gelmiş, düğün için Çırağan Sarayı’na geçici olarak ‘kış bahçesi’ yapılması İstanbul’un siluetini bozması sebebiyle İstanbulluların tepkisine neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da nikâh şahitliği yaptığı düğün için Çırağan Sarayı’nın önündeki caddenin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Evine gitmek için trafikte olan vatandaşlar, uzun süren bekleyişe rağmen trafik akmadığı için mağduriyet yaşadı.

Evine gitmek üzere orada olan ve trafik akmadığı için otobüsten inen Muğla Barosu’na kayıtlı Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun yolun neden kapatıldığını sorması üzerine Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edildiği ortaya çıktı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Avukat Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Bakan, “Özel yetkilerle donatılan partili Cumhurbaşkanı’nın korumaları, devletin polisinden kolluk kuvvetinden ayrı bir ordu mudur? Cumhurbaşkanı’nın korumalarının yasaların üzerinde yetkileri mi vardır? Evine giden vatandaşı zorla alıkoyup ‘reise hakaret ettin’ deyip iki saat işkence etmek hangi kolluk kuvvetinin ya da korumanın görevidir? Güvenlikten sorumlu personellerin vatandaşa yönelik bu tarz mafyatik eylemleri hangi hukuk devletinin yasasında yazmaktadır? İçişleri Bakanı’nı göreve davet ediyorum, derhal bu suçu işleyenler tespit edilmeli, gereken idari ve adli süreç işletilmelidir. Değerli meslektaşıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Etiketler
Murat Bakan Şiddet Süleyman Soylu Cumhuriyet Halk Partisi