Açlık grevindeki Güven: Yaşamınıza son vermeyin

140 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven de yazılı bir açıklama yaparak açlık grevinde bulunanlara “Yaşamlarınıza son vermeyin” çağrısında bulundu.

Açlık grevindeki Güven: Yaşamınıza son vermeyin

Mardin E Tipi Kapalı Ceza-evi’nde Medya Çınar (24) isimli tutuklu, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulandığı iddia edilen tecriti protesto etmek amacıyla yaşamına son verdi.

17 Mart’ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde Zülküf Gezen, 23 Mart’ta Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde Ayten Beçet ve son olarak da Erzurum Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Zehra Sağlam 24 Mart tarihinde bulundukları cezaevlerinde yaşamlarına son vermişti.

Nusaybin Davası tutuklusu olan ve Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden duruşması için Mardin’e getirilen Çınar’ın dün sabah saatlerinde yaşamına son verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Önal'ın haberine göre, 140 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven de yazılı bir açıklama yaparak açlık grevinde bulunanlara “Yaşamlarınıza son vermeyin” çağrısında bulundu.

Etiketler
Ağrı Grev HDP Milletvekili