Saray ittifakının mitingi için İzmir'e göç ettiler

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte Saray İttifakı’nın ilk ortak mitingini İzmir’de gerçekleştirdi.

Saray ittifakının mitingi için İzmir'e göç ettiler

Erdoğan, “Bu konuda tüm sözler ve gözler 31 Mart’a saklı. 31 Mart bir beka seçimidir. Türkiye’nin 17 yıllık birikimlerini koruyacak bir neticeyle çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk ortak mitingi CHP’nin kalesi olarak görülen İzmir’de yaptı. Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'in haberine göre, mitinge kent dışından gelenlerin yoğunluğu dikkat çekti.

İlk ortak mitingi “çok önem verdikleri için” İzmir’de yaptıklarını dile getiren Erdoğan, bulunduğu kentin dinamiklerine göre mesajl vererek, “17 yıldır iktidardayız, bunların dile getirdiği korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyinimine mi karıştık, yediğine içtiğine mi karıştık” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir adayı Tunç Soyer’e yüklenen Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye bir kez daha “Kürt bile değil” diye seslenerek, “Ey Sezai sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Irak’ın kuzeyinde var, defol git” dedi.

Erdoğan, sosyal medyadan kaldırılmaya çalışılmasına karşın Yeni Zelanda’daki cami saldırısını yine miting meydanlarındaki ekranlardan izlettirdi.

MHP lideri Bahçeli de “İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin, kimse arka bahçesi zannetmesin. Şımaranlara, yolunu şaşıranlara, 12 Eylül mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli” diye konuştu. Yeni Zelanda’daki saldırıyı da anımsatan Bahçeli, “Ey Haçlılar gelin de kanınızda boğalım. Ey beka sorunu göremeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Türk ve İslam düşmanının emellerini fark edemediniz mi? Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli? 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu şimdi oturdu mu? Zillete düşenler, PKK’ye, FETÖ’ye tutunanlar bilsinler ki son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi.

Öte yandan miting için İzmir’e kent dışından gelenlerin yarattığı yoğunluk dikkat çekti.

Etiketler
İzmir Devlet Bahçeli İttifak Miting