Şükrü Genç'ten iddialara yanıt

Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, kendi adına imar barışına başvurduğu iddialarını yanıtladı.

Şükrü Genç'ten iddialara yanıt

Vatandaşlara “imar barışına girmeyin” diye bir şey söylemediklerini ve şartlara göre değerlendirme yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, “Sen sorunu ancak imar barışıyla çözebilirsin dediğimiz insanlar gibi bizim belediyemizin Bahçeköy’de kız yurdu olarak kullandığımız bina için müracaat ettik imar barışına” dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerine devam eden Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, Ferahevler Mahallesi’nde yaptığı toplantıda, ilçedeki mülkiyet sorunuyla ilgili çözümün yine kendisinde olduğunu söyledi. Geride kalan 10 yılda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Başkan Genç, sosyal medyada çıkan “Şükrü Başkan imar barışına milleti sokmadı kendisi kullandı” iddialarını da yalanladı. İmar barışıyla ilgili şartları ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirten Genç, şartlara göre vatandaşlara yanıt verdiklerini söyledi.

BENDEN BAŞKA KİMSE MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZEMEZ

Yaşanan mülkiyet ve tapu sorununu kendinden başka kimsenin çözemeyeceğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ben size 2009’da burada bir takım sözler verdim. Bu sözleri verirken de bir planlama yapacağız ve bu planlamayla bu problemlerin tamamını çözeceğiz dedim. Evelallah bu güne kadar hemen hemen tamamını çözdük. Bir şey kaldı mülkiyet ve tapu meselesi. Onu da benden başka kimse çözemez. Bu güne kadar 10 yıllık zaman içerisinde her türlü sıkıntıya girdik ama özellikle size, halkıma, sokaktaki insana hiç ihanet etmedim ve hiç de yalan söylemedim. Yalan makinaları çalışıyor. İmar barışıyla ilgili biz demişiz ki ‘İmar barışına girmeyin’. Hayır. Her sokakta, her caddede şartları değerlendirdik. Kimine dedik ki senin çözümün imar barışıyla, kimisine de dedik ki boşuna para verme bu bütünüyle çözülecek. Biz çıkan yasayı devletin bir kurumu olarak vatandaştan, yurttaştan, halktan yana kullanmak üzere yola çıktık. Esas amacımız, düşüncemiz, rüyamız da bu” dedi.

BELEDİYEMİZİN BAHÇEKÖY KIZ YURDU BİNASI İÇİN MÜRACAAT ETTİK

Sosyal medyada çıkan kendi adına imar barışına başvurduğu iddialarını da yalanlayan Başkan Şükrü Genç, “‘Efendim bu Şükrü Başkan imar barışına milleti sokmadı kendisi kullandı’ diye bir ibare kullandılar. Tövbe billah. Evet, söylediğimiz gibi sen sorunu ancak imar barışıyla çözebilirsin dediğimiz insanlar gibi bizim belediyemizin Bahçeköy Kız Yurdu binası için müracaat ettik imar barışına. Belediyeye ait bir mülkün imzasını kimin atması lazım? Meclisin yetkilendirdiği, sizlerin yetki verdiğiniz belediye başkanının atması lazım. Bunu tutup oradan çevirip başka yönlere çekenlere de yazık” diye konuştu.

Etiketler
Sarıyer Şükrü Genç