'Erdoğan yatsın kalksın 28 Şubat'a dua etsin!'

Korkusuz yazarı Can Ataklı, 28 Şubat darbesini yazdı.

'Erdoğan yatsın kalksın 28 Şubat'a dua etsin!'

Can Ataklı, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde yazarak, "28 Şubat'ın sonunda, başını Tayyip Erdoğan'ın çektiği AKP'nin kuruluşuna 28 Şubat'ı hararetle savunanların müthiş destek verdiğini gördük." ifadelerini kullandı.

Ataklı'nın yazısından o bölüm şöyle:

Bugün 28 Şubat.
Ünlü Milli Güvenlik Kurulu toplantısının üzerinden 23 yıl geçmiş.

AKP iktidarı şimdi bu sürecin üzerinde çok tepiniyor ama çok açık söyleyeyim; eğer 28 Şubat olmasaydı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı olmazdı.

Yaşandığı günlerin heyecanı ile 28 Şubat'ın irticai faaliyetlere karşı yapıldığı hissine kapılabilir insan.
Nitekim, zaten sömürülen tarafı da bu.

Oysa gerçek başka.
28 Şubat süreci AKP'nin ve siyasal İslamcı grupların önünü açtı.
Sözde laikliği koruma amacıyla başlatılan bir aptal operasyon,laikliğin neredeyse tamamen ortadan kaldırılmasına yol açtı.

Oysa Süleyman Demirel, büyük fedakarlık yaparak başbakanlığı bir yıl öncesinden Tansu Çiller'e vermeyi kabul ettiğinde gereğini yapsaydı; bugün ne laiklik elden gitmiş olacaktı ne Türkiye bir Arap devletine dönüşecekti.
Ancak yıllar sonra insan daha iyi anlıyor ki, zaten bütün amaç buymuş.
Kişi ve kurumlar bilerek bilmeyerek çok büyük bir hatanın içineitilmişler ve Türkiye, Amerika'nın güdümünde İslamcı bir devletedönüştürülmüş.

Bugünkü iktidar aslında varlık nedeni olan 28 Şubat'ı sürekli karalayarak ve o dönemle ilgili, bilgisiz insanların beynini yıkayarak olayı bir İslam düşmanlığı gibi sunmaya çalışıyor.

Anlatılan masal şu: Dönemin askerleri Müslümanlara savaş açmıştı, türbanlı öğrencilerin okuma hakkı elinden alınmıştı, din yasaklanmasa bile korkulan bir olgu haline getirilmişti, Müslümanlara her yerde işkenceler yapılıyordu, hapishaneler inançlarından vazgeçmeyenlerle dolmuştu.

Gerçeği ise şu: Amerikan güdümündeki büyük sermaye, merkez sağı öldürerek siyasal İslam akımının gömlek değiştirmiş haliyle iktidara yürütülüyordu.
28 Şubat'ta güya irtica engellenecek bahanesiyle merkez sağ öyle bir bastırıldı ki, 23 yıl sonra hâlâ alternatif bir sağ hareket oluşturulamıyor.

Sol ise akılsızca 28 Şubat'a sahip çıkarken kendi kuyusunu da kazdığının farkına varamadı.

28 Şubat'ın sonunda, başını Tayyip Erdoğan'ın çektiği AKP'nin kuruluşuna 28 Şubat'ı hararetle savunanların müthiş destek verdiğini gördük.
Bunların akıllı olanları artık asıl amaca ulaşıldığının farkında olduğu için sevinç içindeydi.
Aptalları ise Erbakan'ın “şeriatçı” siyasetine karşı “medeni ama inançlı” bir ekibin geldiğini sanarak alkış tutuyordu.

Bütün bunların farkında olan aslında bir kişi vardı.
O da Erdoğan.
Zaten o bildiği için bugüne kadar adım adım tek adamlığa doğru yürüdü ve başardı.
Bugün “ne oldu bu memlekete böyle?” diye hayıflananlar, dönüp yakın geçmişte yapılan bu fahiş hata ile yüzleşmeli ve hesaplaşmalıdır.

Çünkü gördüğüm kadarıyla pek çok kişi hâlâ ders almış değil ve bir türlü akıllanmadı.

Etiketler
Can Ataklı