Aksakal 2023 hedefini açıkladı

DSP lideri Aksakal, aday tanıtım toplantısında ‘20 yıldır muhalefet yapılmıyor’ dedi.

Aksakal 2023 hedefini açıkladı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “31 Mart seçimlerine 20 yıldır yapılamayan muhalefeti ele almak için gidiyoruz. 2023’te Cumhurbaşkanlığını da alacağız” dedi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre DSP, 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısını Türkiye Barolar Birliği (TBB) toplantı salonunda gerçekleştirdi. Seçimlerde 81 il, 323 ilçe ve 29 beldede aday gösteren DSP’nin sloganı da “Cumhuriyetkent umudun projesi” olarak belirlendi.

Yüzlerce partili etkinlikten saatler önce salona gelirken, Şişli Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül de salona DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan ile birlikte geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Celal Doğan da salonda alkışlarla karşılandı.

Konuşmasında muhalefete yönelik sert eleştirileri ile dikkat çeken Aksakal, “17 senedir dimdik ayakta duran, her türlü saldırılara göğüs geren demokratik solcu kardeşlerim. Burası sizin eseriniz. 31 Mart seçimlerine 20 yıldır yapılamayan muhalefeti ele almak için gidiyoruz. 2023’te Cumhurbaşkanlığı’nı da alacağız” diye konuştu.

İttifak değil dayanak

Aksakal, şöyle devam etti: “CHP’li Seyit Torun’un ‘bunlar bu parayı nereden buluyor’ demiş. Buradaki DSP’lilerin ekmeğini bölerek buluyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Karaoğlan’ın partisine AK Parti’ye seçim kazandırmak yakışır mı” sözlerine tepki gösteren Aksakal, “Sen daha kendi ilinde, Manisa’da aday çıkaramamışsın. Şimdi de kalkmış ‘Karaoğlan’ın partisi’ diyip, Ecevit’i istismar ediyorsun. Ayıp değil mi?” dedi.

Etiketler
Muhalefet