Erdem Gül: Gençleri cezbedecek fikirler sunacağız

CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı, gazeteci Erdem Gül, halkla kıraathanede buluştu. Adalıların sorunlarını ve önerilerini dinleyen Gül, çözüm vaatlerini anlatırken, gençleri unutmadı...

Erdem Gül: Gençleri cezbedecek fikirler sunacağız

AYSEL KILIÇ - CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı, gazeteci Erdem Gül, halkla kıraathelerde de buluşuyor. Büyükada’da bulunan Erzincanlılar Kıraathenesi’ndeki buluşmaya ilgi büyüktü.

Toplantıya sadece Büyükada sakinleri değil; Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’dan da katılım oldu. Kimisi Gül’e sarıldı, öptü; kimisi meraklı bakışlarla Başkan Adayı’nı dinledi ve sorularını sordu...

Erdem Gül, soruları tek tek yanıtladı, çözüm vaatlerini anlattı. Bu vaadler arasında, ada halkının günlük hayatını kolaylaştıracak daha hızlı ve güvenilir bir ulaşım imkanı, daha temiz bir ada, kültür ve sanat alanlarının genişletilmesi, gençler için spor tesisleri ve adaların en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm projeleri de vardı.

Erdem Gül: Gençleri cezbedecek fikirler sunacağız - Resim : 1

‘Ziyaretçilerimize örnek olacağız’

Ada halkının, esnafının daha iyi kazanması için, ada turizmini sadece yazın değil, kışın da canlı tutacak projeleri olduğunu anlatan Gül, “Çok sesli, çok renkli kültürel değerleriyle Adalar’ı kültür turizminin çekim alanına dönüştüreceğiz. Adanın yazlık görüntüsünü tersine çevirip, kış aylarında da gelecek ziyaretçilerin potansiyelini artıracak çalışmalar yapacağız” dedi ve ekledi: “Temizlik ve çevrenin korunması için de bizler, Adalılar, gelen ziyaretçilerimize örnek olacağız. Bunları hep birlikte başaracağız.”

Erdem Gül: Gençleri cezbedecek fikirler sunacağız - Resim : 2

Adaların ulaşım sorunu gündemindeydi

Adalararası ve anakaraya ulaşım sorunu da Gül’ün gündemindeydi. Kış aylarındaki vapur seferlerinin azlığına ve kötü hava şartlarına dayanıksız olan motorlara dikkat çeken Gül, “Adalararası ulaşım ve anakara ulaşımının kış aylarında iyileştirilmesi için çalışacağız. Ada halkı için adalar arası ulaşım ücretli olmamalı. Özellikle yaşlılar ve öğrencilerimiz için ulaşımı ücretsiz kılacak projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“Gençlere yaşam alanı açmalı...”

Erdem Gül, gençlerle ilgili gelen sorulara ise; “Evet ve Hayır oyunun kullanıldığı Referandum’da ‘Evet’ oyunu en az veren gençlerdi. Gençlerin niteliklerini ve taleplerini doğru okumamız, onları anlamamız lazım”dedi ve şöyle devam etti:

“Adalı gençlerin en çok da iş alanlarına ihtiyaçları var; Bunun için standartlarımızı ve kalitemizi artırmalıyız. Ayrıca spor alanlarını çoğaltmak ve bu spor alanlarına isteyen her gencin katılmasını kolaylaştırmak için ucuzlaştırmak, ücretsiz hale getirmek gerek. Adaların genç nüfusunun artması için kültür ve sanat festivallerine ağırlık vereceğiz. Gençlerin toplanıp beraber vakit geçirebileceği alanlar oluştururken onların merak duygusunu cezbedecek fikirler sunacağız. Tüm bunlar için çalışıyoruz...”

Erdem Gül: Gençleri cezbedecek fikirler sunacağız - Resim : 3

31 Mart yerel seçimlerine giderken Adalar halkının önerilerini de dinleyen CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, Heybeliada,Burgazada ve Kınalıada’da halkla toplantılarda bir araya gelecek.

Etiketler
Erdem Gül