Ankara Barosu'ndan polis tacizine suç duyurusu

Ankara Barosu, Sakarya Caddesi'nde gözaltına aldığı üniversite öğrencisini taciz ettiği fotoğrafı sosyal medyada gündem olan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu'ndan polis tacizine suç duyurusu

TAYAD’ın Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemine katılan bir üniversite öğrencisinin gözaltına alınırken polis tarafından taciz edilmesi kameralara yansımıştı.

Ankara Barosu o polis hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Baronun suç duyurusu dilekçesinde, “Başlıca görevi kamunun güvenliğini sağlamak olan kolluk görevlisinin gözaltına alınmakta olan ve kendisini kesinlikle savunma imkanı olmayan bir vatandaşa karşı bu şekilde cinsel saldırıda bulunması kabul edilemez” denildi.

Dilekçede polisin görevini kötüye kullandığı belirtilerek, “Şüpheli tarafından kamu görevinin verdiği nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle genç kıza cinsel saldırıda bulunulmuştur” ifadesi kullanıldı.

Dilekçede Türk Ceza Kanunu’nun 94’üncü Maddesinde “bir kişiye insan onuru ile bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında üç yıldan on iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur” denildiği ve fiilin cinsel yönden taciz şeklinde gerçekleşmesi halinde cezanın artırılacağı hatırlatıldı. Polis hakkında soruşturma yürütülmesi ve dava açılması istendi.

Etiketler
Sakarya Ankara Gözaltı Öğrenci