İstismarı soran öğretmene ceza

“Çocuk İhmal ve İstismarı” adlı seminerde soru sorduğu için soruşturma geçiren Osman Akyol’a, “dikkat çekme” cezasının ardından şimdi de kınama ve ‘aylıktan kesme’ cezası verildi.

İstismarı soran öğretmene ceza

İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde daha önce “Çocuk İhmal ve İstismarı” adlı seminerde soru sorduğu için soruşturma geçiren Akyol’a, “dikkat çekme” cezasının ardından şimdi de kınama ve ‘aylıktan kesme’ cezası verildi. Cezaların gerekçelerinde ise Akyol’un sosyal medya paylaşımları ve OdaTv’de yapılan haber olarak gösterildi. Akyol, sosyal medya hesabında aldığı cezalara ‘Madalyalarım’ adlı albümde yer verip, “Her sene mutlaka bir tane alırım” ifadelerini kullanmıştı.

Sürece ilişkin BirGün gazetesinden Mustafa Kömüş’e konuşan Akyol, “Sadece samimiyetimle bir soru sordum. Cevabını bilmiyorlarsa bunu belirtebilirlerdi. Herhangi bir saygısızlık yapmadım” ifadelerini kullandı. Akyol, “Üzgünüm, ama ceza aldığım için değil. Böyle bir durumdan ceza aldığım için ve Türkiye’nin geldiği noktayı gördüğüm için” dedi. Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüyorum ki; düşünce ve ifade özgürlüğü kalmamış. Soru sormak yasaklanmış. İnsanların buna tahammülü kalmamış. İnsanları düşünmeye sevk etmekti o soruyu sorma amacım. Bilakis soruyu sorarken de saygı çerçevesi içinde sordum.”


Akyol, okulda çalışmayı sürdüreceğini ve mücadelesini devam ettireceğini belirterek sözlerini noktaladı.

NE OLMUŞTU?

12 Haziran 2018 günü okulda verilen, “Çocuk İhmal ve İstismarı” adındaki mesleki seminerde sorduğu “Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe’yle altı yaşında evlenip dokuz yaşında ilişkiye girmesinin, ümmetine örnek olması hasebiyle, çocuk istismarında bir payı yok mu?” sorusu nedeniyle Akyol’a önce “dikkat çekme” cezası verilmişti. Bu cezayı Oda TV ile paylaştığı ve beyanat verdiği, ayrıca ceza belgesini Facebook hesabından da paylaşarak altına ‘hiç kaçırmam her yıl mutlaka bir madalya alırım’ yazdığı gerekçesiyle okul müdürünün şikâyeti üzerine bakanlık soruşturması açılmıştı.

Etiketler
Ordu Öğretmen Soruşturma