Kargıcık Koyu’nda ‘Ormanıma Dokunma’ eylemi

Yöre sakinleri, “Ormanıma Dokunma” diyerek basın açıklaması yaptı.

Kargıcık Koyu’nda ‘Ormanıma Dokunma’ eylemi

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalı Mahallesi'ndeki Kargıcak Koyu, 1. Derece Doğal sit alanı olarak belirlenmiş, çevresindeki ormanlarda koruma altına alınmıştı.

Geçtiğimiz hafta ormanlık alandaki 250 dönümdeki zeytin ve ardıç ağaçları kesilmişti. Dünde Kargıcak'a, minibüslerle işçi getirildiğini haber alan Bodrumlu çevreciler durumu Kaymakamlığa bildirdi. Kaymakamlık, şikayet üzerine bölgedeki ağaç kesimini durdurdu. Bölgede nöbet tutan yöre sakinleri, “Ormanıma Dokunma” diyerek bir basın açıklaması yaptı.

Kargıcık Koyu’nda ‘Ormanıma Dokunma’ eylemi - Resim : 1

‘ORMANIMA DOKUNMA' EYLEMİ

Bodrum Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Ormanıma Dokunma” eylemine CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mustafa Saruhan ve İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, Gümüşlük Çevre Sanat Derneği üyeleri, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları ve ‘Yaşanabilir Bir bodrum istiyoruz' yazılı pankart taşıyan çevreciler katıldı.

“HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIZ”

Basın açıklaması yapan Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Bodrum Kimliği Grubu sözcüsü Çiğdem Erko, koyda yaşananlar için hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyleyerek şöyle konuştu; “Milas'tan getirilen işçilerle bir gece yarısı 1. Derece Doğal Sit ve ormanlık alanda zeytin ve ardıç ağaçlarının talan edildiğini duyunca şok olduk. Gelip yaptığımız incelemede şaşkınlığımız bir kat daha arttı, orman müdürlüğü haberinin olmadığını söylerken, Kent konseyi olarak Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'na katliamı yapanların bulunması için suç duyurusunda bulunduk. Bunun arkasında aracılar olduğunu ve Ankara'dan yönlendirildiklerini biliyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra bu kişileri deşifre edeceğiz”

ÇOK SAYIDA AĞAÇ KESİLMİŞ


Doğal SİT alanı olan bölgede yüzyıldan beri var olan pek çok ağacın kesildiğini kaydeden Erkoş, “Bu çalışmaya aracılık eden kişilerin köyden bu civarda tapusu olanlara 250 dönümlük araziden toprak vermeyi teklif ettiklerini, bazılarının bunu kabul ettiklerini ve karşılığında da sessiz kalmayı taahhüt ettiklerini dinledik. Bir zilyetlik tapusu ile 250 dönümün küçük bir parçası sus payı olarak dağıtılacak, kesilen ağaçlar ve gelen yaz mevsimi ile birlikte çölleşecek olan bu alan, şimdilik öğrenemediğimiz proje adı altında betona ve bir avuç zengine teslim edilecek” şeklinde konuştu.