CHP'li Özer: Ziraat Bankası çiftçiyi zora sokuyor

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer “Çiftçimiz serasını ayağa kaldıramıyor” dedi.

CHP'li Özer: Ziraat Bankası çiftçiyi zora sokuyor

CHP’li Aydın Özer, Antalya üreticisinin hortumdan zarar gören serası için Ziraat Bankası’na yaptığı kredi başvurusunda istenen ve dönüm başına 15-20 bin lira tutan yapı ruhsatı nedeni ile zor bir duruma sokulduğunu söyledi. Özer “Çiftçimiz serasını ayağa kaldıramıyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sabah erken saatlerde Kumluca Toptancı Hali’nde üreticiler ve hal esnafıyla buluşan, “Üretici için de tanzim satış yapılsın, ürünün maliyeti azalsın” çağrısında bulunan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, bu kez de Ziraat Bankası Genel Müdürüne seslendi. Sosyal medya hesabından paylaştığı video ile hasarlı bir serayı gösteren Özer, ocak ayında yaşanan hortum felaketinde serası zarar gören çiftçiden tesis kredisi için yapı ruhsatı istenmeyeceğinin söylenmesine karşın, hala buna dair bir yazışma yapılmadığını belirtti.

“Yeni sera paketi diye çıkardılar ama kredi için ruhsat şartını kaldırmayı unutmuşlar. Ruhsat 1 dönüm başına 15-20 bin lira tutuyor. Çiftçi ödeyemiyor! Ziraat Bankası Genel Müdürü ruhsat alınmayacak demiş ama yazışmayı yapmıyor! Sonuç, çiftçi seralarını ayağa kaldıramıyor” diyen CHP’li Özer, paylaştığı videoda şu ifadelerde bulundu:

ŞİFAEN İŞLEM YAPILAMAZ, YAZIŞMA ŞART

“24 Ocak’taki hortum felaketinden sonra çiftçimiz seralarını ayağı kaldıramıyor. Ziraat Bankasına gidiyorlar, tesis kredisi almaları gerekiyor. Tesis kredisi için yapı ruhsatı isteniyor. Yapı ruhsatının istenmesi demek, dönüm başına 15-20 bin liralık masraf çıkması demek. Bunu Çevre Bakanımızla konuştuk, uzlaştık. Ziraat Bankası Genel Müdürü de ruhsat alınmayacak demiş. Ama şubeye sorduğumda bu tür bir yazı gelmediğini, gelmediği için de şifaen bu işlemi yapamayacaklarını söylediler. Genel Müdüre sesleniyorum, bu yazıyı bir an önce gönderin, bu tesisleri bir an önce ayağa kaldıralım. Üretime başlasın bu tesisler. Cebinde parası olan, özkaynağıyla yapana ruhsat derdi yok. Özel bankalardan kredi kullanana ruhsat derdi yok ama zor şartlarda üretim yapan gariban çiftçiye Ziraat Bankasında ruhsat al deniyor. Bu adaletsizliktir.”

Etiketler
Antalya Aydın Milletvekili Ziraat Bankası