Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan 'hakem' açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Spor Toto Süper Lig’inde yapılan hakem hataları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan 'hakem' açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Spor Toto Süper Lig’inde yapılan hakem hataları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koç, "Fenerbahçe'nin tarihi mücadelelerle doludur. Eski tarihte işgal güçlerine, yeni tarihte FETÖ'ye fırsat vermeyen Fenerbahçe, her daim hakkını koruyacak kuvvet ve kudrete sahiptir" dedi.

Koç'un konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

"Kayserispor maçında hakemin gözlerine, vücut diline bakın. Maç bitince hakem orta sahada bekler biliyorsunuz. O maçta hakem oyuncularla beraber tünele girdi. Artık bir şey mi arıyordu bilmiyorum ama aradığını buldu, Tolgay'a 2. sarıdan kırmızı kart verdi."

"Pek çok takımın onlarca maçında hakem hatası oluyor, sadece biz yaşamıyoruz. Burada olmamızın sebebi, anlatacaklarımız çok daha derin."

"Bu konuşmayı yapıyor olmaktan dolayı üzgünüm. Sezonun ilk yarısında aldığımız sonuçlara, içinde bulunduğumuz kabul edilemez duruma kılıf arama çabasında değiliz. Bu durumun sorumluluğunu zaten alıyoruz. Gündem değiştirmek için burada değiliz."

"1-2 hakem hatası, verilen-verilmeyen goller hiç değil. Biz tribünlere oynamak için, mazeret yaratmak için konuşan insanlar değiliz. Resmin bütününe baktığımızda, Fenerbahçe'ye karşı son 4 hafta gösterilen sistematik yaklaşımı belirtmek."

"Fenerbahçe'nin son 4 haftada yaşadıklarını hakem hataları, tesadüfi yanlışlar zinciri olarak göstermenin, hayatın olağan akışına aykırı olduğunu düşünüyorum."

"Bu garip ve düşündürücü süreci özetleyelim. Ligin 2. yarısı Bursa maçıyla başladı. Son dakikalarda yediğimiz golün iptal edilmesi konusunda tüm otoriteler hemfikir. Hem faul, hem ofsayttan iptal edilmeliydi, reaksiyon vermedik."

"Malatyaspor maçını 3-2 kazandık. Kazanmamıza rağmen mix zone'da hakem hatalarına değindik. Göztepe maçında iyi oynadık, nispeten rahat galibiyet aldık. Bu galibiyete rağmen hakem hataları endişemizi artırdı. Ertesi gün de rahatsızlığımızı dile getirdik."

"Kayserispor maçında yaşadıklarımız, endişemizin tavan yapmasına sebebiyet vermiş, bir aksiyon alma konusunda bizi mecbur kılmıştır. Biz her şeyin farkındayız."

"TFF'nin yapılanma şekline girelim. Türk futbolu adaletten, her takıma eşit mesafede durmaktan çok uzak yönetilmektedir. Bu 3-5 günün konusu değil. Türk futbolu 90'lı yılların sonundan bugüne dek lobilerle yönetilmiştir."

"TFF'nin yapılanma şekline girelim. Türk futbolu adaletten, her takıma eşit mesafede durmaktan çok uzak yönetilmektedir. Bu 3-5 günün konusu değil. Türk futbolu 90'lı yılların sonundan bugüne dek lobilerle yönetilmiştir."

"Çok yakın zamanda kendi takımlarına 1-2 maçta haksızlık yapıldığı iddiasıyla TFF'den istifa edip, sonrasında artık ne olduysa sadece 24 saat içinde geri gelip 'Camiama en iyi şekilde hizmet etmek için geri döndüm' denmesi son derece düşündürücüdür."

Tamamen bağımsız olması gereken MHK'nin konumu ve işleyiş şekline gelelim. MHK'nin bizzat kulüpler tarafından oluşturulması gerektiğini düşünüyor, öneriyoruz."

Hakemlerin ödül ve ceza sistemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu kamuoyuna fazla yansımaz ama hakemler, çok ince mesajları olan bu ceza ve ödüllerle yönlendirilmeye açıklar."

"Barış Şimşek'in VAR koordinatörü olarak atanması... Kendisi Kayseri maçımızın VAR hakemiydi. Mehmet Ekici ve Moses'a yapılan fauller sonrasında verilmeyen kartlar, Kayserispor'un faul olan golü... Barış Şimşek bu pozisyonlarda VAR'a çağırmadı hakemi."

"Bu 3 fahiş hata sonrası hemen ertesi gün terfi ettiği açıklandı. Pazartesiyi de bekleyemediler. Maç cuma günüydü, hemen cumartesi açıkladılar. Bu Fenerbahçe'ye karşı bir meydan okuma mıdır?"

"Kazansak da kaybetsek de bu konuya her daim özen gösterdik. Kazanırken güzel, kaybederken çirkin yüzümüz olmadı. Her zaman tek bir yüzümüz oldu. Hiçbir zaman ayrıcalık istemeye, imtiyaz yaratmaya teşebbüs etmedik."

"Yaptıkları hatalardan dolayı hakemlere düdük astırma gayretimiz olmadı. Bir kez dahi TFF ve kurullarını baskı altına almaya çalışmadık. Buna olaylı Galatasaray derbisi de dahil. Bunu da bir zaaf olarak görenler var ama bu bizim tarzımız."

Türk futbolunun son 1 yıldır sürdürülemeyen finansal durumu, zayıflayan rekabet gücü, Avrupa ile aramızda açılan makas, adaletten uzak sistem gibi sorunlarla alakalı görüş belirttik. Yapısal reform ve zihniyet değişikliği gerektiğini söyledik."

"Sektörde kendini kapalı kapılar ardında futbol tanrısı gibi gören, öyle zanneden belli bir zihniyetin ve yapının, geçmişten bugüne en önemli hedefi her zaman Fenerbahçe camiası olmuştur."

"2006'da, 2011'de yaşadıklarımız, bize yaşatılanlar benzer zihniyetlerin ürünüydü. FETÖ'nün yaptığından bahsetmiyorum, 3 Temmuz yapıldıktan sonra bundan istifade etmeye çalışan, futbolun içindeki zihniyetten bahsediyorum."

"Fenerbahçe'nin tarihi mücadelelerle doludur. Eski tarihte işgal güçlerine, yeni tarihte FETÖ'ye fırsat vermeyen Fenerbahçe, her daim hakkını koruyacak kuvvet ve kudrete sahiptir."

"Burada alın teri söz konusu. Futbol böyle 3-5 kişinin eline, lobisine oyuncak gibi bırakılacak, ucuz operasyon ve hesaplarla, renklerin çıkarları gözetilerek yönetilecek bir alan değildir."

"MHK başkanı istifa etmiş, başkası gelmiş, bunlar önemli meseleler değildir. Adil bir düzeni hep birlikte inşa etmezsek giden MHK başkanı gibi gelen de aynı odakla yönetilecektir."

"Türk futbolunun tepeden tırnağa yeniden yapılanması, kendini yeniden yaratması gerekmektedir. Biz Fenerbahçe yönetim kurulu olarak sadece sportif başarı için burada değiliz. Türk futbolu için üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız."

"Bize bu sene eşsiz güç ve kudret veren, en kötü günümüzde bile bize destek veren taraftarlarımız şundan emin olsun: Fenerbahçe yönetimi sizlerle beraber, omuz omuza olduğumuz müddetçe camiamızın her türlü hakkını savunur, her türlü engeli aşarız."

"Şampiyonluk potasından çok erken uzaklaşmamıza rağmen, Fenerbahçe'ye yapılan bu yaklaşımı düşündüğümüzde garip sonuçlar alıyoruz. Fenerbahçe ve yönetimini yaralamak, itibarsızlaştırmak suretiyle taraftarımızla aramızda olan bağı yıpratmanın amaçlandığını düşünüyoruz."
"Fenerbahçe şu anki durumundan kafasını kaldırdığında engellenemeyen bir yükseliş maratonu başlayacak. Belki de bu yüzden bizimle dertleri var."

Etiketler
Fenerbahçe Ali Koç Süper Lig