Özhaseki'den Melih Gökçek açıklaması: 'Stratejimizin parçası değil'

AKP'nin Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Melih Gökçek ile ilgili açıklamada bulunarak, "Stratejimizin bir parçası değil" dedi.

Özhaseki'den Melih Gökçek açıklaması: 'Stratejimizin parçası değil'

AKP’nin yerel seçim için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, genel merkez ile il başkanlığı olarak strateji izleme ve seçime kadar çalışma içinde olduklarını söyledi.

Özhaseki, “Melih bey, bizim bu stratejimizin bir parçası değil” dedi.

AKP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Özhaseki, seçim çalışmaları kapsamında, Altındağ ilçesine bağlı Altınpark Mahallesi’ndeki ANFA Fuar Alanı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Özhaseki, Ankara için yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki, bir basın mensubunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemdeki “Rant olmadan olmaz; ama önemli olan rantı adaletli dağıtmak” sözünün gündeme geldiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“RANTTAN KASIT ŞU”

“Ranttan kasıt şu; siz bir televizyona emek veriyorsunuz. Niye gidiyorsunuz oraya? Çünkü maaş alıyorsunuz. Yani bir rant var orada, o anlamda. Özellikle kentsel dönüşümün yapıldığı yerlerde imar plan tadilatları hususunda şahsi yapılan rantları durmadan kınıyorum ve asla da öyle bir günahım yok benim. Fakat şimdi bir mahalleyi dönüştürecekseniz, orada bin kişi var, bu bin kişinin evlerinin yeniden daha güzel bir şekilde yapabilmenin yolu da oraya bir rant getirmektir; bunu herkese verebilmektir. Oradaki vatandaşların hepsinin yeniden ev sahibi olmasının yolu da belediyelerdeki planlamadır. Kasıt budur. Orada siz eğer toplumu düşünerek, gelişmemin önünü açacak şekilde davranırsanız bu rant olayından herkes istifade eder. Ama bunu yapmazsanız, ‘Ben onu da yapmam bunu da yapmam’ diyorsanız hayatı durdurursunuz. O zaman dönüşüm sağlanamaz, o zaman vatandaş da orada öyle bekleyekalır. Benim söylediklerim bu anlamda. Şehircilik anlayışım net bu konuda, kastım da çok net; ama niye başka yere alıp, yoruyorlar, onu da çok bilmiyorum.”

‘MELİH BEY, BİZİM STRATEJİMİZİN PARÇASI DEĞİL’

AKP’li Özhaseki, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Bakın şunu net söylemeliyim. Melih bey, 25 yıl emek vermiş bir arkadaşımız. Yaptıklarından dolayı eline sağlık, teşekkür ederiz. Kendi döneminde güzel işler yapmıştır. Yaptıklarını ben eleştirmiyorum; ancak konuşacak bir cümle bulsam söylerim, ‘Eline sağlık’ derim. Onun ötesinde bir şey söyleyemem. Ancak biz AK Parti genel merkezi olarak, il başkanlığı olarak bir strateji izleyerek, seçimlere kadar bir çalışma içerisindeyiz. Melih bey, bizim bu stratejimizin bir parçası değil. Melih beye ‘Lütfen şunları söyle’ demiyoruz; ama yıllardır Ankara’da belediye başkanlığı yapmış birisi. Kendine has üslubu ile tarzı ile eğer doğru gördüğünü ‘Doğru’, eğri gördüğünü ‘Eğri’ diyorsa o da kendi takdiri; ona ben karışamam. Şahsen benden izin alarak televizyonlara çıkıp bir şey söylemiyor, benimle istişare ederek tabi ki yapmıyor. Ben de dışarıdan izliyorum herkes gibi. Ankara hakkındaki fikirlerini, düşüncelerini paylaşıyor. Ankara’yı da çok seviyor, o da onun takdiri.”

‘KÜSECEK BİR ŞEY OLAMAZ’

Özhaseki, Melih Gökçek ile arasının açık olduğu yönündeki haberlerle ilgili de “Melih bey ile neden açık olsun? Tabi ki farklı düşünüyoruz, bazen ondan dolayı da alınganlıklar olabilir; ama küsecek veya düşmanlığa dönüşecek asla bir şey olmaz” diye konuştu.

Etiketler
Mehmet Özhaseki Ankara Melih Gökçek