'Sandık güvenliği konusunda kimse endişe etmesin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , FOX TV'de Çalar Saat'te yerel seçime ve gündeme dair soruları yanıtladı.

'Sandık güvenliği konusunda kimse endişe etmesin'

GERÇEK GÜNDEM- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , FOX TV'de Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu merak edilen seçim güvenliğine dair konuştu.

-Sandığa katılım için ne yapacaksınız? Sizin de kırgın seçmenleriniz var.

Sandık güvenliği konusunda kimse endişe etmesin. Biz CHP olarak ıslak imzalı tutanakların yüzde 96'sını elde ettik. Yüzde 4'ünü alamadık bazı arkadaşlarımız bıçaklandı, salonlara sunulmadı.

Bu seçimlerde katılım çok yüksek olacak. Biz diğer siyasi partilerle de, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerle de işbirliği yapıyoruz. CHP'nin dijital altyapısı hiçbir partide yoktur. Dijital altyapımız çok güçlüdür. Bugün eğer 100 yaşında insan oy kullanacak diye ortaya çıkıyorsa bunu sağlayan biziz.

-Biz seçim günü yayın yaparken farklı kaynaklardan bilgi alıyoruz. Fakat siz bize AA ile birlikte sağlıklı bir bilgi akışı sağlayabilecek misiniz?

SAğlamaya çalışacağız. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede bunlar konuşulmaz. Ama biz konuşuyoruz. Niye iktidar güven vermiyor?

-Fakat biz muhalefete de güven duymuyoruz...

Bakın biz bütün listeleri elden geçiriyoruz. 100 yaşını aşmış insanlar ilk kez oy kullanacak. Bunu kim tespit edecek YSK, iktidar hiç itiraz ediyor mu hayır.. Fakat biz eleştiriliyoruz. Bakın biz seçmenler konusunda gereken tüm çalışmaları yapıyoruz.

Bıçaklanmayı göze alarak gitti bizim arkadaşlarımız.

-Mansur Yavaş seçimi kazanmıştı, son anda elinden alındı iddiası var. Katılıyor musunuz buna?

Her seçim bize bir deneyim sağlıyor. Ne yaptılar adres değiştirdiler. Biz ne yaptık bir program geliştirdik. Aynı apartmanda oy kullananlar kim nerede oy kullanacak görebilecek. Belik bunu yeterince kamuyoyuna anlatamamış olabiliriz. Elbette sivil toplum önemlidir, çalışıyor.

Dominant olan biziz, biz bunu yapmak zorundayız. Neden iktidara, YSK'ya güvenmiyoruz. Bakın Suriyelileri aldılar. Hatay'da saat 17'den sonra vatandaşlığa alıyorlar biz müdahale edip iptal ettiriyoruz. Bu bizim çalıştığımızı göster miyor mu

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV Seçim Yerel Seçim