Teoman Sancar: Tarım Bakanı istifa etmeli

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar'dan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı.

Teoman Sancar: Tarım Bakanı istifa etmeli

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar'dan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı.

Türkiye'nin önemli kuruyemiş üretim merkezleri arasındaki Denizli'de, tedarikçiler Çin'den çekirdek ithal edilmesine isyan etti.

Denizli'nin Baklan İlçesi'nde yoğun bir şekilde üretilen beyaz çekirdek üreticinin elinde kaldı. Baklanlı üreticiler, tedarikçiler tarafından Çin'den getirilen siyah çekirdeğin bu yıl yerli ürün olan beyaz çekirdek satışlarını olumsuz etkilediğini ifade ederek isyan etti.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, seçim ziyaretleri kapsamında gittiği Denizli'nin Baklan ilçesinde üreticilerin isyanına şahit oldu.

Ürettiği ürün pazarının önünün ithal edilen ürünler yüzünden kapandığını söyleyen bir çiftçi, çuvallar dolusu beyaz çekirdeği ilçe meydanına saçtı.

Konu hakkında bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, "Baklan ilçemizde ay çekirdeği para etmediği için mağdur olan çiftçimizin sorunlarını biliyoruz. Çiftçimiz ve üreticimizin dertlerine derman olabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Her platformda onların sorunlarını dile getiriyor ve çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Ancak, patatesi, soğanı altı liradan çekirdeği iki liradan sattıran tarım bakanını istifaya davet ediyoruz." dedi

Etiketler
Denizli Teoman Ağrı Milletvekili Teoman Sancar