Şerdil Dara Odabaşı'nın durumu yeniden ele alınacak

CHP'de devam eden Kadıköy Belediye Başkan adaylığı tartışmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Şerdil Dara Odabaşı'nın durumu yeniden ele alınacak

HABERTÜRK - 26 Ocak'ta toplanan Parti Meclisi'ne ilişkin ise bir tartışma var. Toplantıda Kadıköy Belediye Başkanlığına Şerdil Odabaşı'nın aday gösterildiği açıklandı.

Ancak Odabaşı, toplantıda 30 kabul, 29 ret oyu aldı. Bazı PM üyelerine göre bir ismin adaylaşması için en az 31 oy alması gerekiyor.

HABERTÜRK'ten ÖMER TOPSAKAL'a konuşan CHP yöneticileri, bu durumun hukuken bir bağlayıcılığı olmadığı, dolayısıyla Şerdıl Dara Odabaşı'nın adaylığında bir soru işareti bulunmadığı görüşünde.

Konuya ilişkin nihai kararı ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu verecek. Parti içerisinde bir tartışmaya mahal vermemek adına, son toplantıda bir kez daha oylama yapılabileceği belirtiliyor.

YARGITAY KARARLARI BAĞLAYICI

Öte yandan Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre, hukukçular ise Parti Meclisi'nde yapılan oylamada aday olmak için yeterli oyu alamayan kişinin bir daha aday gösterilemeyeceğini bu konunun Kemal Kılıçdaroğlu'nun inisiyatifde değil Yargıtay kararlarıyla bağlandığını dile getiriyor.

YSK DA PM'DEKİ OYLAMA TUTUNAKLARINI İSTİYOR

Bu arada YSK'nın da adayların PM oylamasında kaç oy aldığına dair tutanağı değerlendirerek karar verdiği de dile getirildi.

Şerdil Dara Odabaşı'nın durumu yeniden ele alınacak - Resim : 4Şerdıl Dara Odabaşı

Etiketler
Kadıköy