Deniz Çakır hakkında karar

Oyuncu Deniz Çakır hakkında takipsizlik kararı verildi.

Oyuncu Deniz Çakır hakkında yürütülen soruşturmada "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından takipsizlik kararı verildi.

"Hakaret" suçundan ise soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde bulunan mekanda oturan başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'nde ifade verdikten sonra adliye çıkışında basın mensuplarına şu açıklamayı yapmıştı:

"Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir.

Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiçbir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz.

Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar."

'TANIKLARIMIZ VAR'

Soruları yanıtlayan Çakır'ın avukatı Bahri Belen ise soruşturmada müvekkiline, 'hakaret, özel hayatın gizliliğine müdahale ve halkı kin ve düşmanlığa sevk' gibi suçlamalar olduğuna işaret ederek, "Ben olumsuz bir şey çıkacağını sanmıyorum. Tanıklarımız var. Olayın ayrıntısını anlatamam çünkü adli bir süreçte, inceleniyor. Deniz Hanım savcılıkta, 'Suudi Arabistan'a gidin.' demediğini söyledi" diye konuştu.

Etiketler
Deniz Çakır