CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı Battal İlgezdi kimdir?

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı Battal İlgezdi oldu. Peki Battal İlgezdi kimdir? İşte Battal İlgezdi hakkında merak edilen tüm detaylar...

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı Battal İlgezdi kimdir?

GERÇEK GÜNDEM - CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı adayı Battal İlgezdi oldu. Peki Battal İlgezdi kimdir? İşte Battal İlgezdi hakkında merak edilen tüm detaylar... Peki Battal İlgezdi kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959 tarihinde Malatya’da doğmuştur. İlkokulu Malatya'da okuduktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı, ortaokulu ve liseyi İstanbul’da okuyup ardından Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu.

Battal İlgezdi, aile şirketlerde görev alarak ticaret hayatına atıldı. Aynı zamanda öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP'de sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve yedi yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı. Battal İlgezdi, Erguvan adlı inşaat şirketinin sahibi olarak Ataşehir'de belediye başkanı olana kadar bin 400 daire yaptı. Belediye başkanı olduktan sonra Erguvan adlı inşaat şirketinin yönetimini bıraktı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in ilk belediye başkanı du.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yeniden CHP'den Ataşehir Belediye Başkanı seçildi.

Battal İlgezdi’nin ilk eşinden 1986 doğumlu Özlem İlgezdi adında bir kızı vardır.

Battal İlgezdi, 2009 yılında diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi ile evlendi. Nikâh şahitliğini dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Turnam (d.2012) adında bir kızı vardır.

Etiketler
Ataşehir