Eğitim Bir-Sen 'tak' diye istedi, Ziya Selçuk 'şak' diye uyguladı

Eğitim Bir-Sen’in eğitimdeki kadrolaşması gözler önüne serildi. Eğitim Bir-Sen'in isteği üzerine MEB'te mevcut müdürler görevde kalmasının önü açıldı.

Eğitim Bir-Sen 'tak' diye istedi, Ziya Selçuk 'şak' diye uyguladı

Eğitim Bir-Sen’in eğitimdeki kadrolaşması gözler önüne serildi. Sendikanın, “Görevdeki yöneticilere dokunmayın” çağrısından sonra mevcut okul yöneticilerinin görevine devam etmesinin önü açıldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019 yılı yönetici görevlendirme takvimini yayımladı. Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilen yazıya göre, 18 Şubat’ta başlayıp 19 Nisan’da tamamlanacak yönetici görevlendirmelerinde, hali hazırda görevde olan eğitim yöneticilerinin görevine devam etmesinin önü açıldı.

Mevcut yöneticilerin belirlenen süre içinde yeniden görevlendirileceğini duyuran Bakanlık, ilk defa görevlendirileceklere ilişkin takvimin ÖSYM tarafından yapılacak seçme sınavı duyurusundan sonra yayımlanacağını bildirdi.

Kararın, Eğitim Bir-Sen’in Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaretinden hemen sonra yayımlanması dikkati çekti.

‘Değişen bir şey yok’

Yönetici görevlendirmelerinde, “Var olan yöneticilerimize dokunmayın, aşil tendonumuz kesilir” diyen Eğitim Bir-Sen’in sözlerinin fazlasıyla karşılık bulduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Eğitim Bir-Sen, iki gün önce Bakan Selçuk’u ziyaretinde görev başındaki yöneticilerin mağdur edilmemesi yönündeki talebini dile getirmişti. Görüşmeden bir gün sonra yönetici duyuru ve takviminin yayınlanması bakanlıkta dünden bugüne hiçbir şeyin değişmediğini fazlasıyla kanıtlamaktadır” dedi.

'Güven kalmadı’

Aydoğan, liyakat dışı gelenlerin yerini korumaya devam edeceğine dikkat çekerek şöyle devam etti:“Liyakati yok sayan bakanlık ülkemizin geleceğini yok etmektedir. Eğitim Sen üyesi olan olmayan tüm eğitim ve bilim emekçileri yapılan bu haksız uygulamalar karşısında geleceğine dair güvenini kaybetmiş durumdadır. Bu haksızlığı, hukuksuzluğu, ‘Birlikte Başarabiliriz’ çağrısıyla kadrolu, sözleşmeli, kamuda, özelde güvencesiz çalışan, ataması yapılmayan milyonu aşan gücümüzle birlikte değiştireceğiz.”

AKP yine boyun eğdi

Eğitim İş Başkanı Orhan Yıldırım ise Milli Eğitim Bakanı’nın sürekli liyakatı vurguladığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu uygulama bu söylemlere aykırı. Bu, yine AKP’nin yandaş sendikanın baskısına boyun eğdiği anlamına geliyor. Daha önce atananların büyük bir kısmı mülakatla özellikle belli bir sendika üyeleri üzerinden seçildi. Sınav puanları çok düşük, mülakat puanları çok yüksek olanlar özellikle seçildi ve görevlendirildi.

Şimdi bu arkadaşlarımız idarecilik vasfını tam olarak taşımıyor, üstelik uzun yıllardır idarecilik yapıyor olmalarına rağmen kendilerine güvenmiyorlar. Milli Eğitim Bakanı’nın söylediği bir söz vardı ‘Her okul, okul müdürü kadardır.’ Okul müdürü lider olmalıdır. Şimdi bir lider herkesle birlikte bir sınava girmekten korkmamalıdır.”

Milli Eğitim Bakanı’na çağrı yapan Yıldırım “Sık sık basına çıkıp güzel sözcükler altında yapamayacağınız vaatlerde bulunmayın, çıkınız ve şunu itiraf ediniz Cumhurbaşkanlığı eğitim kurulu benim üstümdedir, yetkili sendika benim üstümdedir. Ben onlara zarar verecek herhangi bir uygulamayı yapamıyorum deyiniz biz de ona göre eleştirelim” dedi.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB Kadro Ziya Selçuk