Bornova’da yollar yenileniyor

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü yol ve asfalt çalışmalıarı ile ulaşımı rahatlatıyor.

Bornova’da yollar yenileniyor

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü yol ve asfalt çalışmalıarı ile ulaşımı rahatlatıyor. Bu çalışmalar kapsamında Gediz Caddesi’nden giriş olmak üzere 550 sokaktan 520 sokak girişine kadar ve 521/1 sokağa 1100 ton asfalt dökülerek yollar yenilendi.

Bornova Belediyesi özellikle kış döneminde yollarda yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yapılan kilit parke taş, bordür ve asfalt çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda Gediz Caddesi’nden giriş olmak üzere 550 sokaktan 520 sokak girişine ve 521/1 sokağa 1100 ton asfalt döküldü. Ayrıca 350 metre uzunluğundaki yolda asfaltın yanı sıra kaldırım yenilemeleride yapıldı.

Yol bakım ve asfalt çalışmaları

Bornova Belediyesi 2014-2018 yılları arasında ilçenin bir çok noktasında yol çalışması yaptı. Köprü geçişi ve kavşak düzenlemeleri yapılırken, 51,8 km parke kaplama yol, 141,5 km tretuvar, 6,7 km beton yol yapıldı. Aynı süreçte 54 km’lik yol asfalt kaplandı. Ayrıca Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa Yolu’na bağlanması amacıyla geri çekilen Topçu Tugayı’na Çevre İstinat Duvarı, Nizamiye Binası, Depo ve Nöbetçi Kulübesi de yapıldı.

Vatandaşların istek ve önerileri doğrultusunda proje ve hizmet ürettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yol çalışmalarına özel bir önem veriyoruz. Özellikle kış döneminde yollarda yaşanacak sorunları azaltmak için yaptığımız asfaltlamalara devam ediyoruz” dedi.

Etiketler
Bornova Bornova Belediyesi