Erdoğan için 2019 duası: 'Allah hırsını aklının arkasında tutsun'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Genel Kurulu’nda yılın son konuşmasını yaptı

Erdoğan için 2019 duası: 'Allah hırsını aklının arkasında tutsun'

Gerilimsiz bir yıl dileğinde bulunan Altay, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm siyasetçiler için dua etti: “Allah, benim, sizin ama özelde de en çok Sayın Erdoğan'ın hırsını 2019 yılında aklının arkasında tutsun.”

GazeteDuvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Meclis Genel Kurulu, 2018 yılının son toplantısında içinde Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) görev süresi Ocak 2019’da dolacak 6 üyenin görev süresini bir yıl uzatan düzenlemenin de olduğu teklifi yasalaştırdı.

YSK Başkanı Sadi Güven ve 5 YSK üyesinin görev süresini uzatan düzenlemeye CHP, HDP ve İYİ Parti karşı çıktı. Söz konusu uzatmanın yanlış olduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2022’de ve 2023’te de seçimler olacağına dikkat çekti, “Aynı sorunları yine yaşamayacak mıyız? Yaşayacağız. O hâlde, eğer gerekçe bu ise, bu mantıklı, aklı başında bir gerekçeyse görev sürelerinin daha kısa uzatılması gerekirdi” dedi. HDP’nin daha önce YSK temsilciliği yapan Batman Milletvekili Mehmet Tiryaki de YSK düzenlemesini, “kişilere özel düzenleme” olarak nitelendirdi.

Erdoğan için 2019 duası: 'Allah hırsını aklının arkasında tutsun' - Resim : 1

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Seçime bu kadar zaman kala ‘seçim sağlıklı olmaz’ endişesiyle süre uzatımını doğru bulmuyoruz, yargıya itibar ve itimatsızlık olarak telakki ediyoruz” dedi.

AK PARTİ VE MHP’DEN DESTEK

Daha önce AK Parti’nin YSK temsilciliğini yapan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise düzenlemeyi savunarak, “Kurul üyelerinin 2016’da seçilen 5 üyesi, ocak ayında seçilmesi gerekirken eylül ayında seçilmiş ve göreve başlamışlardı. Onlar beş yıl üç ay görev yapacaklardı. Şimdi biz onları da bu düzenlemeyle altı yıla tamamlamış oluyoruz. Hiç kimseye farklı bir muamele değil” dedi.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da 31 Mart seçim takviminin 1 Ocak 2019’da başlaması dolayısıyla üyelerin yarısından fazlasının değişmesinin seçimlerin düzen içinde yönetimi açısından sorun oluşturacağı için getirildiği söylenen düzenlemeyi olumlu bulduklarını belirtti.

‘YSK DEĞİŞİKLİĞİ KAMU VİCDANINDA SORGULANIR’

12 maddelik teklif üzerinde Meclis Genel Kurulu’ndaki son konuşmayı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptı. YSK üyeleriyle ilgili düzenlemeyi eleştiren Altay, “Yüksek Seçim Kurulu’nu siyasetin, özelde de iktidarın gölgesine hapsetmek doğru bir yaklaşım değil. Gerekçeler makul değil. Danıştay ve Yargıtay bu seçimleri süresi içinde yapabilir. Gecikirse zaten mevcut üyelerin görev süresi de devam edecek idi. Böylece siz, bence, YSK üyelerinin görev süresini uzatmakla kendi niyetiniz bakımından da kamu vicdanında bir sorgulama süreci başlattınız” dedi.

CHP, 9. MADDE DIŞINDA ‘EVET’ DEDİ

YSK ile ilgili düzenlemeyi içeren 9’uncu maddeyle ilgili rezervleri saklı kalmak kaydıyla, teklifin bütününe CHP’nin ‘evet’ oyu vereceğini söyleyen Altay, “Bunu sağda solda bir şekilde, farklı şekillerde kullanmanızı ayıplarım” diye de uyardı.

ALTAY’DAN 2019 DUASI

Altay, Meclis Genel Kurulu’nun 2018 yılındaki son toplantısında, son konuşmayı bir temenniyle bitirerek kürsüden ayrıldı. Altay, “2019’da çok şey dileyebilirim size ve aziz milletimize ama gerilimsiz bir Türkiye ve gerilimsiz günler diliyorum. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanına çok iş düştüğünü düşünüyorum. Onun için şöyle bir duayla, kendim için, siz siyasetçiler için ama en başta da Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bir duayla bitiriyorum: Allah, benim, sizin ama özelde de en çok Sayın Erdoğan’ın hırsını 2019 yılında aklının arkasında tutsun” dedi.

Etiketler
Engin Altay