Yoğun bakım ünitesinde yatak eksikliği hastayı komaya sürükledi

Sağlık alanında yaşanan sıkıntılar can yakmaya devam ediyor. Birçok hasta yakını da özellikle hasta kabulleri sırasında çok fazla vakit kaybının yaşanmasından şikayetçi.

Yoğun bakım ünitesinde yatak eksikliği hastayı komaya sürükledi

Sağlık alanında yaşanan sıkıntılar can yakmaya devam ediyor. Birçok hasta yakını da özellikle hasta kabulleri sırasında çok fazla vakit kaybının yaşanmasından şikayetçi. Bunun son örneklerinden biri de İstanbul'da yaşandı.

Geçtiğimiz çarşamba günü İstanbul’da iş kazası geçiren Mahmut Avras adlı işçi, kaza esnasında kafasını sert zemine çarparak baygın halde olay yerine çağrılan ambulansla Ataşehir’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalede, işçinin çarpma esnasında beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı.

Hastanın ailesi FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye başlanmasını beklerken, yetkililer işçinin ailesine ‘yoğun bakım ünitelerinde yeterli sayıda yatak bulunamadığı’ gerekçesiyle burada tedavisine başlanamayacağını ifade etti.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’na bağlı birçok hastaneyle iletişime geçen aile hiçbir hastaneden olumlu yanıt alamayınca kaza geçiren işçiyi hastane yetkilileri vasıtasıyla Ümraniye’de özel bir hastaneye kaldırmak zorunda kaldı.

"YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE BOŞ YER BULAMADIK"

İşçinin kardeşi Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada; ''Devlet hastanelerinde gerekli tedaviye başlamak için yoğun bakım ünitelerinde boş yer bulamadık. Şu anda abim derin komada ve yaşam mücadelesi veriyor. Genel durumunda iyileşme sağlanamadığı için operasyon da yapılamıyor. Ayrıca beyin kanamasının ardından beyinde ödem de gözlendi'' dedi.

Öte yandan işçinin kardeşi bu yılın Mart ayında babasını da ihmal ve 'yatak eksikliği' sebebiyle kaybettiklerini belirtti.

''Mart ayında babam da beyin kanaması geçirdikten sonra, önce Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ancak ayrı hastanelerde 3 gün boyunca kırmızı ve sarı alanda uygun yer bulunması için bekletildik. Daha sonra babam yoğun bakım servisine alındı. Servise alındıktan sonra yapılan tetkiklerde babamın üç gün boyunca bekletildiği bölgede enfeksiyon kapmış olduğu ifade edildi. Zaten kısa süre sonra da babam hayatını kaybetti'' dedi.