İmamoğlu: ‘Binali Bey aday olursa ilk ben arayacağım’

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Show Radyo ve Radyo Viva’dan ortak yayınlanan Özay Şendir ile İnce Ayar Programı’na konuk oldu.

İmamoğlu: ‘Binali Bey aday olursa ilk ben arayacağım’

Ekrem İmamoğlu yerel seçimlerden, İstanbul’la ilgili projelerine kadar bir çok konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

Şiir okumayı çok sevdiğini belirten İmamoğlu eşine zaman zaman şiir okuduğunu ayrıca kendisinin de şiir yazdığını söyledi. İmamoğlu, 'fazla oy alırsanız genel başkanlığa aday olur musunuz?’ sorusu üzerine İmamoğlu, “Siyasette başka makam düşünürsem işimi yapamam, benim bütün dikkatim Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yönelik” dedi.

‘Projelerde oynayacağız’

Metrobüsle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soru üzerine İmamoğlu, “Kesinlikle oynanması gerekiyor. Projelerin üzerinde oynayacağız. Perşembe günü de açıklayacağız” yanıtını veriyor.

FETÖ iddialarına cevap

İmamoğlu, AK Parti’nin İstanbul adayı olması beklenen Binali Yıldırım için ise şunları söyledi: “Binali Bey aday olunca ilk ben arayacağım. İlk arayıp tebrik etmek isteyen ben olmak isterim. Başarılar dilerim. Çünkü bu İstanbul yolu ve görüşme talebimi de iletirim. Tabi daha ne olacağını bilmiyorum. Bunları yaparım zaten. Saygılı, sevgili İstanbul’un konuşulduğu bir süreç olmasını diliyorum.”

Hakkındaki FETÖ ve benzeri iddialar için ise yerel seçim sonrası ayrıca bir internet sitesi açarak paylaşımda bulunacağını belirten İmamoğlu şöyle devam etti:

“Ben 15 Temmuz gecesi Brüksel’deydim. O gün benim Avrupa birliği ile ilgili toplantılarım vardı. Benim için zaten hayatımın en kötü nasıl diyeyim kendini dışarıda hissediyorsun öfke duyuyorsun ailemle görüşüyordum. Çok kızgındım o akşam şükürler olsun ki sabah saatleri öğlene doğru uçağım vardı ve dönebildim zaten. Döner dönmez zaten sürece emin bir şekilde dahil olduk. Türkiye’nin en utanç anını hızlı bir şekilde atlattık. Kaybettiğimiz bir sürü insanımız var. Çok ağır bir travma yaşadık. Kendi kendine bir kavram yarattı Türkiye ve bu kavram dönüp bizi vurdu. Bunun derinlemesine analiz edilmesi lazım. Bu ülkenin bir daha böyle kavramlarla ve böyle kişilerle bir araya gelmemesi lazım. Devletin büyüklülüğü milletin büyüklülüğü varlılığı Atatürk’ün dediği gibi ‘egemenlik kayıtsız şatlar milletindir’. Bu kadar net.”

Etiketler
Ekrem İmamoğlu