'Acı Fındık' operasyonu

İtalya'nın ünlü kakaolu fındık kreması organize bir soyguna konu oldu. 500 bin Euro değerindeki 5 tır dolusu kakaolu fındık kreması çalan bir çete 2 yıl sonra yakalandı.

'Acı Fındık' operasyonu

2016 yılında sahte bir dağıtım şirketi kurarak 5 tır dolusu kakaolu fındık kremasıçaldıkları gerekçesiyle 3 kişi ev hapsine alındı, bir kişi de adli kontrol altına alındı.

BBC Türkçe'nin İtalyan basını kaynaklı haberine göre bu 4 kişi, 500 bin Euro değerindeki kakaolu fındık kreması kargosunu çalmak için teferruatlı bir plan uyguladı.

Çete ilk olarak Bologna kentinde bir şirket kurarak kakaolu fındık kreması üreticisi ile irtibata geçti. Sahte belgelerle 3 milyon Euro ciro gösteren şirket ilk olarak ünlü firmadan 100 bin Euro değerinde kakaolu fındık kreması satın aldı.

Bu alımla firmanın güvenini kazanan çete, daha sonra ise "büyük vurgun" için harekete geçti ve bu kez 500 bin Euro değerinde ürün siparişi verdi.

Ünlü firma, bu satış karşılığında aldığı çekin sahte olduğunu keşfettiğinde ise 5 tır dolusu ürün çoktan ortadan kaybolmuştu.

Ünlü firma, çetenin şirket adresi olarak gösterdiği Bologna'daki adrese başvurduğunda ise "şirket sahipleriyle" değil, binayı onlara kiralayan ancak kira ücretini alamadığı için öfkeli mülk sahibiyle karşılaştı. Olayın polise bildirilmesi üzerine, çetenin tırları için aldığı benzinin parasını da ödemediği ve bir benzin istasyonunu da 8 bin Euro dolandırdığı ortaya çıktı.

OPERASYONUN ADI: "ACI FINDIK"

Polisin "Acı Fındık" adını verdiği operasyonda yaklaşık 2 yıl sonra çete yakalandı. Bologna'daki 3 erkek ile Napoli'deki bir kadın hakkında dolandırıcılık amaçlı suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Antonio Annunziata (33), Giosuè Guglielmi (47), Ferdinando Faravolo (41) isimli zanlılar soruşturma süresince ev hapsine alınırken 34 yaşındaki Napolili bir kadına da adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

Ortadan kaybolan 5 tır dolusu kakaolu fındık kremasının izine ise rastlanmadı. İtalyan basını, çetenin bu "tatlı kargoyu" muhtemelen sattığını değerlendiriyor.

Etiketler
İtalya Operasyon