Atatürk düşmanlığı ile bilinen Bahadıroğlu MEB dergisinde

MEB tarafından basılan Ebabil dergisi, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Yeni Akit Yazarı Yavuz Bahadıroğlu’yla röportaj yaptı.

Atatürk düşmanlığı ile bilinen Bahadıroğlu MEB dergisinde

MEB tarafından basılan Ebabil dergisi, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Yeni Akit Yazarı Yavuz Bahadıroğlu’yla röportaj yaptı. Bahadıroğlu, derginin güz sayısında okul yaşamını anlattı.

MEB, “Derin Tarih” isimli televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kullandığı sözler nedeniyle hakkında, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu ile röportaj yaptı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün süreli yayını Ebabil dergisinde röportajı yayımlanan Bahadıroğlu, öğrenim hayatı ve kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. MEB’in, Süleyman Yeşilyurt ile birlikte konuk olduğu televizyon programında Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan’la ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunan Bahadıroğlu’na dergisinde yer vermesi tepki çekti. Bahadıroğlu’nun yazdığı romanlarda da ayrıca Cumhuriyet’e ve devrimlere karşı ifadeler yer alıyor.

Kitapları toplatıldı

Bahadıroğlu’nun geçen yıl Çorum’daki okullarda kurulacak kütüphaneler için belediyenin dağıttığı, “Kemalist Yalanlar, Sunguroğlu II, Zikir Fikir Şükür, Can’ın Hatıra Defteri” isimli kitapları Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince toplatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, dağıtıcı firmanın listeyi tamamlamak için belediyenin listesinde olmayan kitapları okullara dağıttığını açıkladı.

MEB’in dergisinde çok sayıda tartışmalı açıklaması bulunan Bahadıroğlu’na yer verilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, şunları söyledi:

“Yavuz Bahadıroğlugiller üzerinden bilinçli, gerici, cinsiyetçi dil uzun süredir yaşamın her alanında hakim olarak sürdürülmektedir. Bu dili çok yakından biliyoruz. ‘Kadın-erkek eşit değildir, işsizliğin nedeni kadınlardır, kahkaha atmak iffetsizliktir” gibi hiç susmayan, kadını yok sayan bu hat süreklilik şeklinde devam ettirilmektedir. Aile kavramı ile kadın gerici, cinsiyetçi ideolojilerine dayanarak saldıran bu dili reddediyoruz. Bizim hayallerimiz onların karanlığına hiçbir zaman sığmayacak.”

Aile Bakanı'nı hedef göstermişti

Kamuoyunun gündemine tartışma yaratan açıklamalarıyla gelen Bahadıroğlu, en son Ahmet Kural tarafından darp edildiği iddia edilen Sıla ve onu arayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk’a ilişkin bir yazı kaleme aldı. Bahadıroğlu, Sıla’ya öncelikle, “Kocanız mı dövdü?” diye sorulması gerektiğini belirterek “Çünkü Aile Bakanı’nın sorması gereken sorunun aile ile ilişkili olması lazım. Cevap, ‘Sevgilim’ olursa, ‘Ne haliniz varsa görün’ demek lazım” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yeni Akit MEB Hakaret