Merakla beklenen Mi Mix 3'in özellikleri

Xiaomi'nin uzun süredir beklenen telefonu Mi Mix 3'in özellikleri belli oldu.

Merakla beklenen Mi Mix 3'in özellikleri

Çin'in akıllı telefon devi Xiaomi'nin uzun zamandır beklenen telefonu Mi Mix 3'in özellikleri belli ortaya çıktı.

Mi Mix ve Mi Mix 2 ile günümüzde sıklıkla karşılaştığımız çerçevesiz ekranlı akıllı telefon tasarımına ilham kaynağı olan Xiaomi, Mi Mix 3 ile çerçevesiz ekran tasarımını en üst seviyeye çıkarıyor.

Mi Mix 2s’e göre 4.46mm inceldi

Şu ana kadarki Mi Mix modellerinde ön kamera ekranın altında bulunan çerçevede yer aldığından cihazın üç tarafı çerçevesiz olsa da alt tarafında kalın bir çerçeve bulunuyordu. Mi Mix 3’te ise ön kamera, ekranın altında bulunan kızaklı bölüme yerleştirilmiş durumda. Bu sayede ekranın altında bulunan çerçeve Mi Mix 2s’e göre 4.46mm inceldi.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Mi Mix 3’ün kızaklı yapısını eski kızaklı telefonlara benzetirken kaydırma işleminin hoş bir kullanıcı deneyimi oluşturduğunu belirtti. Xiaomi’nin iddiasına göre kızaklı mekanizma, 300 bin kaydırmaya kadar dayanıklı. Bu da kızağı günde 100 kez kaydırsanız bile 8 yılın üzerinde dayanıklılığa sahip olacağı anlamına geliyor.

Snapdragon 845 işlemcisi

Xiaomi Mi Mix 3 hala üç tarafı çerçeveli bir tasarıma sahip. Ancak artık ekranın altında bulunan çerçeveler, Vivo Nex ya da Oppo Find X’te olduğu gibi kullanıcıyı rahatsız etmeyecek kadar inceltilmiş durumda. Yine de alt çerçevenin basın görsellerinde olduğundan biraz daha kalın olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi Mix 3’ün bir diğer özelliği ise cihazın 5G destekli bir sürümünün bulunması. Xiaomi, 5G destekli versiyonun 2019 yılı içerisinde satışa çıkacağını dile getirdi. Ayrıca cihazın 10GB RAM’li bir versiyonu da bulunuyor. 6.4 inçlik ekranında %93.4’lük ekran/gövde oranı sunan cihaz, sürpriz olmayan bir şekilde Snapdragon 845 işlemcisinden güç alıyor.

Etiketler
Telefon