Mülteciler kamptan kaçtı, Osmaniye sokakları karıştı

Osmaniye'de onlarca mülteci bulundukları kamptan telleri keserek kaçtı. Bölge halkı jandarma ile birlikte kaçanların peşine düştü. Valilikten yapılan açıklamada mültecilerden 24’ünün yakalandığı, diğerlerini bulmak için ise çalışmaların sürdüğü söylendi.

Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde bulunan Geçici Barınma Merkezi'nde akşam saatlerinde bir grup mülteci telleri keserek kaçtı.

Sosyal medyadan paylaşılan videolarda mültecilerin grup halinde sokakta koştuğu, arkalarından silahla ateş edildiği, bölge halkının mültecileri aradıkları görüldü.

Jandarma’nın olaylara müdahale ettiği bölgede bazı mülteciler vatandaşlar tarafından yakalandı.

Görüntülerde jandarmanın halk ile birlikte ekili tarlalarda ve ormanlık alanlarda mültecileri aradığı da görüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Osmaniye Valiliği, kentteki geçici barınma merkezinden kaçan 35 mülteciden 24’ünün yakalandığını diğerlerini bulmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir."

Etiketler
Osmaniye