TÜGVA, konserleri yasaklanan Grup Yorum'dan marş çaldı

TÜGVA, tanıtımlarında Grup Aksiyon isimli bir grubun ‘TÜGVA Marşı’nı kullanmaya başladı. Marşın müziği konserleri yasaklanan Grup Yorum'un Özgürlük Tutkusu isimli eserden çalındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA, tartışılmaya devam ediliyor.

TÜGVA, son olarak, sızdığı ileri sürülen vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair iddialarla gündeme gelmişti.

ÇALINTI MARŞ

TÜGVA, tanıtımlarında Grup Aksiyon isimli bir grubun ‘TÜGVA Marşı’nı kullanmaya başladı. Marşın müziği ise dinleyenlere tanıdık geldi…

Marşın müziği, Grup Yorum’un Özgürlük Tutkusu adlı eserinden alınmıştı.

Müziği kullanan Grup Aksiyon, şarkının sözlerini şöyle değiştirdi:

“Biz, biz, biz TÜGVA'lıyız biz,

Kutlu bir davaya sevdalıyız biz.

Biz, biz, biz TÜGVA'lıyız biz,

Ümmetin ümidi TÜGVA'lıyız biz.”

Dokuz8haber yazarı Nurullah Yıldız, TÜGVA'nın Grup Yorum türküsünden çalıntı marşının olduğunu duyurdu. Yıldız, “TÜGVA tanıtım videosunda kullanılan “Tügvalıyız Biz” marşının Grup Yorum’a ait “Özgürlük Tutkusu” türküsünden alındığı anlaşıldı...” ifadelerini kullandı.

KONSERLERİ YASAKLANDI ÜYELERİ TUTUKLANDI

AKP son yıllarda Grup Yorum’un konserlerini yasakladı, grup üyeleri tutuklandı.

7 Mayıs 2020’de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybetmişti. “Bas gitarımı aldılar, kendimi ifade etmek için bedenimi enstrüman yaptım" demiş; beş yıl önce bir milyon kişiye konser veren bir gitarist iken beş grup arkadaşı ile bir anda "ödülle aranan terör listesine" eklendiklerini belirtmişti.

Grup Yorum’un bir diğer üyesi Helin Bölek de 3 Nisan 2020’de girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybetmişti.

Etiketler
Konser TÜGVA