TGRT Haber Diyanet’e savaş açtı: Dini bozmayın!

Diyanet'in Aşı Orucu Bozmaz fetvasına tepki gösteren İhlas Grubunun Televizyon kanalı TGRT Haber TV, canlı yayında Diyaneti "Skandal Fetvaya imza atmak" ve dini bozmakla suçladı.

İhlas Grubu Diyanet ile bir kez daha karşı karşıya geldi.

İlahiyatçı Osman Ünlü ve Türkiye yazarı Ahmet Şimşirgil TGRT Haber TV canlı yayınında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aşı orucu bozmaz fetvasına sert tepki gösterdiler.

Osman Ünlü, Diyanet'in Aşı orucu bozmaz fetvasının tamamen dini dayanaktan yoksun olduğunu ve aşının orucu bozacağını söylerken, Diyanet'in bir devlet kurumu olarak asılsız bilgileri din adına topluma dayatamayacağını belirtti.

Medyafaresi'nin haberine göre Osman Ünlü, "Dürüst değiller, Neye dayanarak bu fetvaları veriyorlar? Namaz saatleriyle oynuyorlar, imsak, iftar saatleriyle oynuyorlar. Aşı orucu bozar.

Din hakkında kendi yorumunu din diye anlatanlar da toprağın altına girecek. Allahü Tealanın diniyle oynayanları Allah affetmez. Bugün Diyanet kadrolarında vazife alanlar, sağdan soldan uydurulan bilgileri milletin önüne din diye koyanlar hiç mi korkmuyor ölümden ya..

Diyanetin dini bozma yetkisi yoktur. Biz bunları söylemezsek dilsiz şeytan oluruz." diye konuştu.