Saadet Partisi'nin eski genel başkanı 28 Şubat'ı hatırlattı: Yüksek yargı mensuplarının açıklama yapmasını tehlikeli buluyorum

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi'nin eski genel başkanı 28 Şubat'ı hatırlattı: Yüksek yargı mensuplarının açıklama yapmasını tehlikeli buluyorum

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İndependent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in sorularını yanıtladı.

104 eski amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin sorulara yanıt veren Kamalak, emekli amirallerin böyle bir bildiri yayınlamasını kabul edilemez bir durum olarak gördüğünü söyledi.

Kamalak, "Amirallik unvanlarını kullanarak bu bildiriyi imzalayıp yayınlıyorlar. Bunu şahsen kabul etmem mümkün değil" dedi.

Kamalak, "Yargı kurumlarının güncel bir konuda görüş beyan etmesi normal midir?" sorusunu şu sözlerle cevaplandırdı:

"Öte taraftan yargı mensuplarının da bu alanda tepki olarak açıklamada bulunmalarını çok ama çok daha fazla tehlikeli buluyorum, kabul. Bir zamanlar 28 Şubat sürecinde yüksek yargı mensupları askeri brifingleri, üniformaları alkışlıyordu. Ne değişti şimdi? Bunlar kabul edilemez şeylerdir."

''KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM''

Herkesin açıklama yapabileceğini ve bunun fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirmesi gerektiğini aktaran Kamalak, "Ama sıfatlarını kullanmamak şartıyla. Yargı mensubu da bunu yapamaz. Sıfatını kullanmazsa bile. Çünkü belki o davalara bakacaktır. Kabul edilemez bir durum. Her iki durumu da (amirallerin bildirisi ve yargı mensuplarının açıklamaları) telin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Saadet Partisi