Doğu Perinçek bildiri için ABD'yi suçlamıştı... Yeğeninden ilginç çıkış

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek emekli amirallerin bildirisinin Amerikan operasyonu olduğunu savundu. Yeğeni Yunus Soner ise amirallerin gözaltına alınmasının Amerikan operasyonu olduğunu söyledi.

Doğu Perinçek bildiri için ABD'yi suçlamıştı... Yeğeninden ilginç çıkış

Montrö Sözleşmesi'ni savunmak için bildiri yayınlayan emekli amirallerle ilgili olarak dün katıldığı bir televizyon programında konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı bildirinin arkasında Amerika'nın olduğunu ileri sürdü.

Amiralleri PKK ile aynı safta bulunmakla suçlayan Perinçek, "Bu bildirinin Atlantik kaynaklı olduğu akıyor üzerinden. Her tarafından akıyor. Mehmetçik bugün PKK'yla savaşıyor. Bildiride terörle mücadele ile ilgili bir cümle yok. Dolaylı olarak o bildiri PKK'yla da aynı cephede” ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek'in kardeşinin oğlu olan Vatan Partisi üyesi Yunus Soner ise gözaltı kararlarının ardından Twitter hesabından 'Amirallerimiz Onurumuzdur' etiketiyle yaptığı paylaşımda ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Karadeniz'le ilgili bir paylaşımını alıntılayarak şöyle dedi:

“Montrö'yü savunan Amirallere gözaltı uygulaması bir AMERİKAN operasyonudur. Ama ne Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, ne de Türk Milleti'ni Karadeniz'de savaşa sokamayacaksınız!”

YUNUS SONER KİMDİR?

Vatan Partisi'nin internet sitesinde Yunus Soner'in biyografisi şöyle anlatılıyor:

1972’de Ankara’da doğdu. İlköğretimini Türkiye’de görüp, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ailesiyle Almanya’ya yerleşti.

Eğitimine devam ettiği Almanya’da Bremen Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini “küreselleşme ve ulusal devlet” adlı yüksek lisans teziyle 2002’de bitirdi.

Eğitim sırasında bir yıl Meksika’da yaşadı.

Uzun yıllar gazetecilik, sendikacılık, kitap çevirmenlik yapan Soner, akademik çalışmalarda da bulundu.

Soner, son olarak 2013 ile 15 arasında İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanlığını yürüttü.

2013 yılında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in resmi cenaze törenine katılan Soner, Haziran sonu ve Temmuz başı Muhammed Mursi’nin yıkıldığı günlerde Kahire’de bulundu. Aralık 2014’te Rus parlamenterlerle dolara karşı ittifak görüşmeleri yürüten Soner, Ocak 2015’te Talat Paşa Komitesi üyesi olarak Atina’da Sintagma Meydanında basın açıklaması yaptı, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” ifadesini kullandı.

İleri düzeyde Almanca, İngilizce ve İspanyolca, başlangıç düzeyinde Fransızca bilen İ. Yunus Soner, bekardır.

Etiketler
Doğu Perinçek Gözaltı Operasyon Vatan Partisi