Barış Yarkadaş'tan emekli amirallerin bildirisi hakkında açıklama: Darbe çağrısı çıkarmak, akıl tutulmasıdır

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, 103 emekli amiralin, son dönemde gündeme gelen 'tekkedeki amiral', 'Montrö'nün tartışmaya açılması' konularında yayınladığı bildiri hakkında açıklama yaptı.

Barış Yarkadaş'tan emekli amirallerin bildirisi hakkında açıklama: Darbe çağrısı çıkarmak, akıl tutulmasıdır

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, 103 emekli amiralin, son dönemde gündeme gelen 'tekkedeki amiral', 'Montrö'nün tartışmaya açılması' konularında yayınladığı bildiri hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkadaş, ''Emekli Amirallerin, uluslararası sözleşmelerin keyfi olarak lağvedilmesine ilişkin görüşlerini ifade etmelerinden darbe çağrısı çıkarmak, akıl tutulmasıdır. Bugün kızdığınız amiraller, orduya doldurduğunuz FETÖ'cülerin karşısında dimdik durdu. E. Amirallere haksızlık etmeyin'' ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Emekli Amirallerin, uluslararası sözleşmelerin keyfi olarak lağvedilmesine ilişkin görüşlerini ifade etmelerinden darbe çağrısı çıkarmak, akıl tutulmasıdır. Bugün kızdığınız amiraller, orduya doldurduğunuz FETÖ'cülerin karşısında dimdik durdu. E. Amirallere haksızlık etmeyin.

2- Emekli Amirallerin yayımladığı bildiri, muhalefetin bir bölümü tarafından "Şimdi zamanı mı? Çocukların bilgisayarı yok, gerçek gündem bu", AKP iktidarı tarafından ise "Darbe istiyorlar" ezberiyle değerlendiriliyor. Ne kadar sığ, basit ve saçma değerlendirmeler bunlar.

3- Emekli Amirallere tepki gösteren bir kısım muhalefet, Montrö'nün ortadan kaldırıldığı, Kanal İstanbul adı altında işlenecek doğa ve çevre katliamı sonrası, kısacası ortada yaşanacak bir vatanın kalmadığı koşullarda kime, hangi çocuğa ne bilgisayarı dağıtmayı düşünüyor?

4- AKP'nin "darbe paranoyası", muhalefetin de "gerçek gündem çocuklara bilgisayar" sakızı bıktırdı artık! Montrö'nün ortadan kaldırılmak istenmesi ve bunun dile getirilmesi sizin gündeminiz olmayabilir; ama bu milyonlarca yurtseverin gündemidir. Bize de "gerçek gündem" dayatması

5- yapmayın. Emekli Amirallerin görüşlerine katılmayabilirsiniz. Ancak herkesin söz söyleme ve düşüncesini ifade etme özgürlüğü vardır. Belli ki; başta İYİ PARTİ olmak üzere, "Sarıklı Amiral"den rahatsız olan kimse yok! Bir asker, TSK'nın yasal ve meşru hiyerarşisinin dışında

6- başka bir güç odağının ilişki ağının içine giriyorsa, bu iktidarın olduğu kadar muhalefetin de tepki göstermesi gereken bir durumdur. Muhalefet, "Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" anlayışıyla umut olamaz. Bu anlayış, siyaseti AKP ve MHP'nin çizdiği sınır içinde

7- yaparsa seçimi de kazanamaz. Seçmen, AKP ve MHP'nin kopyası bir partiyi neden tercih etsin ki? İYİ PARTİ'nin bildiri karşısındaki tutumu, ne yazık ki "düşünceyi ifade etme özgürlüğü"nü savunmaktan bile aciz bir çizgidir. FETÖ mağduru Emekli Amiraller, resmen AKP'nin önüne

8- atılmıştır. Ne yani; bu ülkede KAMU GÖREVİ OLMAYAN hiç kimse AKP'yi eleştiremeyecek mi? Öğrenci konuşur "anarşist" emekli asker konuşur "darbeci" esnaf konuşur "provokatör" ilan edilir.Toplum işte böyle böyle susturuluyor. Emekli Amiraller neyin darbesini yapacak Allah aşkına!

9- Hepsi FETÖ mağduru olan EMEKLİ askerler, uzmanlık alanları ile ilgili bir eleştiriyi ve endişelerini dile getirmiş. Üstelik en iyi bildikleri bir konuda toplumu ve yöneticileri uyarmış. Ellerinde top tank tüfek denizaltı yok! Ne darbesi yapacaklar? Bırakın herkes konuşsun...

10- Muhalefetin bir kısmı, yasada suç olarak tanımlanmayan bir ortak açıklama yöntemini "Aman bize sonra ne derler" anlayışıyla mahkum ederek aklınca siyaset yapıyor. AKP ise bu zaafı ve korkak tavrı bildiği için "Kanal İstanbul'u inadına yapacağım" diyor ve dalga geçiyor.

11-E o halde Kanal İstanbul'a da karşı çıkmayın! Zaten bu tavır, AKP'yi 19 yıldır iktidarda tutuyor. Dokunulmazlıklar da bu tavır yüzünden kaldırıldı ve TBMM o gün bitirildi! görünen o ki; muhalefet yaşananlardan hiç ders almıyor. Oysa ki; yerel seçimin sonuçları çok şey söylüyor

12- SON SÖZ: Emekli Amirallere kızan Akşener, keşke birkaç söz de kınama sırasına giren ve siyasetin tam da göbeğine oturan Jandarma ile Emniyet'i de eleştirseydi. Emekli askere siyaset yasak da görevdekilere serbest mi? Olmadı Meral Hanım, yaptığınız hiç hakkaniyetli olmadı."

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Barış Yarkadaş Ağrı Milletvekili