Putin'e 'katil' denmesini yakışıksız bulan Erdoğan, daha önce kimlere katil dedi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demesini yakışıksız bulduğunu açıklamasının ardından, Erdoğan'ın daha önce kimlere katil dediği merak edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demesini yakışıksız bulduğunu açıklamasının ardından, Erdoğan'ın daha önce kimlere katil dediği merak edildi.

ABD Başkanı Joe Biden’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik “katil” ifadesi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tartışılmaya devam ediyor.

Cuma namazı çıkışı soruları yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde de bu konu vardı.

Bir gazetecinin Biden’in Putin’e yönelik sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Erdoğan, “Yakışmayan bir ifadedir ve bir devlet başkanının kalkıp Rusya gibi bir devlet başkanına böyle bir ifadeyi kullanması gerçekten kabul edilebilir, yenilir yutulur bir ifade değildir” cevabını verdi.

Yani Erdoğan bir devlet başkanının bir başka devlet başkanına yönelik “katil” ifadesi kullanmasını yakışıksız ve kabul edilemez buluyordu.

Bu yanıt akıllara Erdoğan’ın geçmişte bazı ülkelerin siyasi liderlerine yönelik kullandığı sözleri akıllara getirdi.

Zagrebradyosu'nun derlemesine göre Erdoğan'ın daha önce katil dediği isimler şöyle:

KATİL ESED

Tarih 2 Nisan 2017…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’da gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan, “Bu adam katil Esad’dir. Bu adam devlet terörü uyguluyor.” diyerek Esad’a katil dedi.

KATİL, ZALİM NETANYAHU

Tarih 13 Mart 2019

Ankara’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ey Netanyahu kendine gel kendine.sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin.” ifadelerini kullanmıştı.

KATİL SİSİ

Tarih 18 Haziran 2019

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Sisi’ye katil dedi. Erdoğan, “Avrupa Birliği üyesi ülkeler idamı yasaklarken, ne yazık ki Mısır’da bu katil Sisi’nin davetine icabetle oradaki toplantıya iştirak etmişlerdir.” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan bugün yakışıksız bulduğu “katil” ifadesini İsrail, Suriye ve bugün dostluk ilişkileri kurmaya çalıştığı Mısır Devlet Başkanlarına yönelik kullanmıştı.

Etiketler
Vladimir Putin Joe Biden Rusya