Kılıçdaroğlu'ndan vatandaşların 'Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz' sözlerine yanıt

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nde kendisine eşlik eden Veysel Kılıç'ı ziyaret etti. Bir kadın "Seni cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum" diye konuşunca Kılıçdaroğlu, "O ne olur bilmiyorum, orası şimdilik karanlık bir alan" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nde kendisine eşlik eden Veysel Kılıç'ı İstanbul Silivri'deki evinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir kadın "Seni cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum" diye konuşunca Kılıçdaroğlu, "O ne olur bilmiyorum, orası şimdilik karanlık bir alan. Önemli olan bu memlekete huzurun gelmesi" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması kararını protesto için 2017'de Güvenpark'tan İstanbul’a başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne Veysel Kılıç da katılmıştı. 420 kilometre boyunca Veysel Kılıç da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürümüştü.

Ziyaret sırasında Kılıç, Silivri cezaevindeki mahkumların dahi kendisini "Veysel amca" diyerek karşıladığını belirtirken, "Allah'ın izniyle ilk seçimde Millet İttifakı geliyor. Zulüm artık arşa değdi. Bunun daha kurtuluşu yok. Böyle yayan dolanla hileyle hurdayla olacak bir şey yok. Bu bitmiştir artık” dedi.

Silivri Cezaevindeki oğluna da seslenen Veysel Kılıç, “Askeri öğrenciler şu anda siz içeridesiniz, ben de kapıda nöbetçiyim. Bakın her şeyimi bırakıp Silivri'ye gelmiş birisiyim. Hürriyetinize kavuşmanıza bir şey kalmamıştır. Evvel Allah özgürlüklerinize kavuşacaksınız rahat olun" diye konuştu.

"SENİ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM"

Komşuların da geldiği evde ziyaret sırasında bir kadın da Kılıçdaroğlu'na "Seni cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum" dedi. CHP Lideri ise, "O ne olur bilmiyorum, orası şimdilik karanlık bir alan. Önemli olan bu memlekete huzurun gelmesi" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu sayesinde emeklilerin bayramda bin TL ikramiye aldığını anımsatan Veysel Kılıç, "Soğan, patates, yarım kilo da pırasa alabiliyorsam benim pazar alışverişim bu. Vatandaş bu durumda" diyerek ekonomiden de yakındı.

VEYSEL KILIÇ KİMDİR?

Veysel Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminde “tatbikat” gerekçesiyle köprüye götürülen Hava Harp Okulu öğrencisi olan oğlu tutuklandığı için protesto amacıyla yürüyüşe katılmıştı. Kılıç, yürüyüş boyunca oğlunun fotoğrafını boynuna asmış bir elinde de Türk bayrağı taşımıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN VEYSEL KILIÇ'IN EVİNE ZİYARETİNİN TAM GÖRÜNTÜLERİ ŞÖYLE:

Etiketler
Adalet Yürüyüşü