Kremlin'den Biden açıklaması: 'Moskova bunu hesaba katacak'

ABD Başkanı Joe Biden'in, Putin'e yönelik sözlerine ilişkin Kremlin'den açıklama yapıldı.

Kremlin'den Biden açıklaması: 'Moskova bunu hesaba katacak'

ABD Başkanı Joe Biden'in, Rusya Devlet Başkanı Putin'e yönelik 'katil' ifadesini kullanmasının ardından Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Biden'in Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'in Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz" ifadelerini kullanıldı.

Biden’ın sözlerinin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusuna karşılık Peskov, “Nasıl olacağı kesinlikle açık” dedi.

Sözlerine daha fazla açıklık getirmesi istenirken bu talebi reddeden Peskov, “Yapılacak bir şey yok. Böyle bir şey tarihte görülmedi” dedi.

WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ MOSKOVA'YA ÇAĞRILDI

Peskov’un açıklamasına göre, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, görüşmeler ve Washington ile ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi için Moskova’ya davet edildi.

Peskov, ''Şu anda net bir plan yok. Ancak büyükelçi her halükarda Moskova’ya gelecek ve ziyareti bir günden fazla sürecek. Bu nedenle gerekirse devlet başkanı büyükelçiyi dinlemek konusunda bir karar alacaktır. Şimdilik net bir plan yok” dedi.

Moskova’nın ABD ile ilişkileri koparmayı değerlendirmeye hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Peskov, “Şimdilik bu konuda ekleyecek bir sözüm yok” ifadesini kullandı.

Etiketler
Joe Biden Kremlin