AKP'li Özlem Zengin, hayvan hakları yasa taslağı görüşmelerinde Zülal Kalkandelen'e müdahale etti

AKP grubunun hayvan hakları yasa taslağı ile ilgili STK temsilcileriyle yaptığı toplantıya başkanlık eden Özlem Zengin, Zülal Kalkandelen'in konuşmasına müdahale etti.

AKP'li Özlem Zengin, hayvan hakları yasa taslağı görüşmelerinde Zülal Kalkandelen'e müdahale etti

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in başkanlığında TBMM'de hayvan hakları savunucuları ile bir toplantı yapıldı.

Toplantıda iki kez söz alan yazar ve hayvan özgürlüğü savunucusu Zülal Kalkandelen, AKP'li Zengin'in konuşmasına sürekli müdahale ettiğini belirterek yaşananlara tepki gösterdi.

''Kayda alınması engellendi''

Kalkandelen, yaptığı konuşmanın kayda alınmasının da engellendiğini açıkladı.

Sözü canlı hayvan ticaretine getirdiğindeyse AKP milletvekili ve Tarım Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç'ın "Bunları söylemek size düşmez" diyerek kendisini terslediğini belirterek "Madem dinlemeyecektiniz neden çağırdınız" ifadelerini kullandı.

''Konuşmama Özlem Zengin sürekli müdahale etti''

Kalkandelen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dün TBMM’de hayvan hakları yasası için AKP grubu ile yapılan toplantının başında ve sonunda 2 kez söz aldım. İkisinde de konuşmama Özlem Zengin sürekli müdahale etti. Bu video 2. konuşmadan. Başkaları konuşmalarını kaydederken benimkinin kaydı durduruldu" dedi.

TBMM'de yaşananlara ilişkin Kalkendelen'in diğer ifadeleri şöyle: "Konuyu canlı hayvan ticaretine getirdiğimde AKP Milletvekili Yunus Kılıç’ın, 'Bunları söylemek size düşmez. Sohbetin sırası değil' diyerek terslemesi çok yakışıksızdı. Madem dinlemeyecektiniz neden çağırdınız? Konuşmamı videoya kaydeden arkadaşım başta sadece beni görüntülüyordu. AKP Milletvekili Mustafa Yel, 'Bizi de çek' deyince onlar konuşurken onları da görüntüye aldı. Bunun üzerine Özlem Zengin, 'Video çekmekten vazgeçer misiniz? Ben çekilmek istemiyorum' diyerek kaydı durdurdu. Bana yapılan bu müdahaleyi kınıyorum. Hem konuşmayı engellemeye çalış hem video kaydını durdur. Nedir bu çifte standartın nedeni? Çocukmuşuz gibi azarlayan tavırlar!"

Etiketler
Özlem Zengin