Hasan Akgün: 365 günün 364 gününde ne olacak?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında kadın belediye personeli ile bir araya geldi.

Hasan Akgün: 365 günün 364 gününde ne olacak?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında kadın belediye personeli ile bir araya gelen ve çiçek dağıtan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; 8 Mart’ın tek bir gün olarak kutlanmasını doğru bulmadığını belirterek, “365 günün 364 günü ne olacak? 365 günün tamamında her gün her dakika kadınlarımıza aynı değeri vermeliyiz” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi 18 kadın yönetici ve 356 kadın çalışan kadrosuyla kadına verdiği değeri ortaya koyarak Türkiye’deki belediyelere örnek olmaya devam ediyor.

“Medeniyet dünyası bunu düşünmelidir”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın belediye personeliyle bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünya Kadınlar Günü meselesi hiç kafama oturmamıştır. Benim lügatımda yok ama siyaset gereği formalitenin yerine gelmesi bakımından 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bütün medeniyet dünyası oturup bunu kara kara düşünmelidir. 365 günün 364 günü ne olacak? 365 günün tamamında her gün her dakika kadınlarımıza aynı değeri vermeliyiz” dedi.

“Eziyet görmeden sevgi görerek yaşamanızı isterim”

Kadın çalışanlarına çiçek dağıtarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Dr. Hasan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün öncelikle bir kişinin gününü kutlarım o da Zübeyde anadır. Bu Cumhuriyetin kurucusunu, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayan çocuğu Mustafa Kemal’i doğuran anamızın gününü kutlarım. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hepinize 365 gün boyunca kocalarınızdan, sevgililerinizden, arkadaşlarınızdan, sokakta yürüyen hiç kimseden eziyet görmeden sevgi görerek yaşamanızı isterim. Belediyeye girerken birbirinize selam veriyorsanız en güzel kadınlar günü budur.

Sokakta yürürken kadın erkek birbirine selam verebiliyorsa, medeniyet çizgisi içerisinde hal hatır sorabiliyorsa işte esas sevgi günü budur. Kadınlar günü o günleri yakaladığımız zaman olacaktır. Herkes kendi yaşamı içerisinde kadın erkek ayrımı yapmadan o sevgi ifadesini kullandığı zaman bu dünya o zaman daha mutlu insanların yaşadığı gezegen olur. Hepinize 365 gün sevgi ve saygı diliyorum.”

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Büyükçekmece