Futbolda büyük skandal: Koronavirüs test sonuçlarıyla oynadılar!

İtalya Serie A ekiplerinden Lazio, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya geldi. Mavi-beyazlı takımın korona virüs test sonuçlarıyla oynadığı ve bu sebepten dolayı bir alt lige düşürülme tehlikesi olduğu iddia edildi. Kulüp, mahkemeye sevk edildi.

Futbolda büyük skandal: Koronavirüs test sonuçlarıyla oynadılar!

Hürriyet'te yer alan habere göre, Serie A ekibi Lazio, korona virüs kurallarını hiçe saymak suçu nedeniyle küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Roma ekibinin korona virüs test sonuçlarında doğruyu gizlediği gerekçesiyle İtalyan Federal Mahkemesi'ne sevk edildiği bildirildi.

PROTOKOLLER İHLAL EDİLDİ

Lazio başkanı Claudio Lotito ve kulüp doktorları Ivo Pulcini ile Fabio Rodia, korona virüs protokollerini ihlal ettikleri gerekçesiyle savcılar tarafından ciddi şekilde suçlanıyorlar.

KARANTİNADA OLMASI GEREKİRKEN SAHADA

Ayrıca Lazio'nun asemptomatik bir oyuncuyu da 10 günlük zorunlu karantinaya almadığı ve bu futbolcunun lig maçında da forma giydiği kaydediliyor. İtalya Federasyonu'ndan da ciddi iddialar ortaya atıldı. FIGC'ye göre; Lazio kadrodaki pozitif vakalarla ilgili raporları gerektiği şekilde sunmadı.

KÜME DÜŞME CEZASI YOLDA

Mahkemeye sevk edilen İtalyan ekibini ise zorlu bir süreç bekliyor. İddiaların doğru olması halinde Lazio, küme düşme cezası ile karşı karşıya kalabilir.

"BİZİM BU TÜR KONULARA HİÇBİR ŞEKİLDE DAHİL OLMADIĞIMIZ ANLAŞILACAKTIR"

Lazio kulüp sözcüsü olan Roberto Rao; "Sporun adaletine inanıyoruz. Bu adalet hakkaniyetli kurumlar içinde sağlanacaktır ve bizim bu tür konulara hiçbir şekilde dahil olmadığımız anlaşılacaktır" diye konuştu.

Etiketler
İtalya Futbol Mahkeme Lazio Serie A