Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı

Türkiye, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimize kara bir gün olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yaşananlar unutulmadı.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi. Yoğun sevgi gösterisi altında köprüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nın gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Anıtı’nı da beraberindekilerle ziyaret ederek dua etti.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 1

EDİRNEKAPI’DAKİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET
Edirnekapı’daki 15 Temmuz Şehitliği’ne ziyaretler bu sabah itibarıyla başladı. Şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 2
ANTALYA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ TÖRENLE ANILDI
15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, Antalya’daki mezarı başında törenle anıldı.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 3

SICAK HAVA BALONLARI 15 TEMMUZ İÇİN HAVALANDI

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Pamukkale’de, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerini anmak için sıcak hava balonları Türk bayrakları ile havalandı

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 4

İSTANBUL SEMALARINDA AY VE YILDIZ GÖRÜNTÜSÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma programı başladı. Köprüye akın eden binlerce vatandaş gökyüzünde beliren ay yıldız manzarasını görünce hem şaşırdı hem de duygulandı.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 5

Gökyüzünde bir araya gelen ay ve yıldız güzelliğiyle herkesi mest etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile aynı karede görüntülenen ay yıldız, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

MARDİN’DE ŞEHİT MEZARI ZİYARET EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında F-16 uçaklarıyla bombalanan Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Velit Bekdaş’ın mezarı ziyaret edildi. Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, beraberinde Belediye Başkan Vekili Şehmus Tural, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Levent Kaya, şehidin Asri Mezarlığındaki kabrine karanfil bıraktı. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik Kur’an-ı Kerim okumasının ardından dua edildi. Hacı İsa Cengiz Camisi’nde şehitler için mevlit okundu.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 6
KAHİRE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNDE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Mısır’da Kahire Yunus Emre Enstitüsünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Enstitü Müdürü Emin Boyraz, törende yaptığı konuşmada, kendi halkına silah doğrultan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) karşısında milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde eşine az rastlanacak birlik ve beraberlik ruhu sergilediğini anlattı. Boyraz, FETÖ'nün ülkeler arasındaki kültürel ilişkileri derinleştirmek üzere faaliyet gösteren bir kurum olan Yunus Emre Enstitüsünü de yıllarca istismar ettiğini kaydetti.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 7
BURSA'DA BİNLER BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU
Bursa’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümünde 15 Temmuz'u unutmamak ve şehitleri anmak maksadıyla ‘Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlendi. Toplumun bütün kesimlerinin iştirakiyle Heykel Atatürk Anıtı önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi. Yürüyüşe Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Heykel Atatürk Anıtı'ndan mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, İnönü ve Cumhuriyet Caddesi'nden geçerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geldi.

15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN ABLASINDAN ‘İDAM’ İSTEĞİ
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki etkinliklere katılan 15 Temmuz şehidi Lokman Biçinci’nin ablası Elif Biçinci, “Bu lanetler içeride beslenmesinler, asılsınlar. İdam edilsinler ki kardeşimin kanı yerde kalmasın, bizler de rahat uyuyalım. Lanet olsun onlara. O FETÖ yılan gibi sürünsün. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gözümüzün yaşı kurumadı. Gözümüzün yaşı dinmesi için bu FETÖ'cüler asılsınlar, idam edilsinler” dedi.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 8
İZMİR’DE ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti yapıldı. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek onları teselli etti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE ANMA PROGRAMLARI
Erzurum’daki Karskapı şehitliğinde düzenlenen anma programında, Kur’anı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Daha sonra Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ahmet Sel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Lalapaşa Camisi’nde şehitler için mevlit okunmasının ardından katılımcılar, kentteki şehit ailelerini ziyaret etti.

AĞRI
Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulca, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Sedat Özmen, kurum müdürleri ve şehit yakınları, Ağrı kent merkezindeki Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim ve dua okunan programda, protokoldekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Protokol üyeleri daha sonra Ağrı Merkez Camisi’nde düzenlenen mevlit programına katıldı.

ERZİNCAN
Erzincan’da, Vali Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, kurum müdürleri ve şehit yakınları, kent merkezindeki Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ve duaların edildiği programda, protokoldekiler şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Erzincan Valisi Arslantaş ziyarette, şehitlik anı defterine yazdıklarını okudu.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 9
TUNCELİ
Tunceli’deki etkinlikler kapsamında, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, kurum müdürleri ve şehit yakınları, Belediye Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okunan ziyarette, şehitlerin mezarlarına gül ve karanfil bırakıldı. Şehitlik ziyaretinin ardından protokol üyeleri, Merkez Paşalar Camisi’nde düzenlenen mevlit programına katıldı.

ARDAHAN
Ardahan’da, Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, AK Parti İl Başkanı Mutlu Şanlıtürk, kurum müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar, Halil Efendi Mahallesi’ndeki Ardahan Şehitliğini ziyaret etti. Vali Bilmez, burada şehit yakınlarıyla ilgilendi. Kuran-ı Kerim’in okunduğu ve duaların edildiği programda, protokoldekiler şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Vali Bilmez ve beraberindekiler daha sonra Merkez Cami’de okunan mevlit programına katıldı. Programda vatandaşlara gül suyu ve çikolata ikramında bulunuldu.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 10
IĞDIR
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ulucami ve Hacı Hacer Camisi’nde mevlit programı düzenlendi. Mevlit programına Iğdır Valisi Enver Ünlü, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Albay Hakkı Bahadır Öztürk, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra mevlit okunup 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler için dua edildi. Mevlit programının ardından kent merkezinde bulunan Mehmet Çavuş Anıtı’na fidan dikildi.

KARS
Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan, il protokolü ile vatandaşlar Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek dua okudu. Vali Doğan ve beraberindekiler buradaki müzeyi gezdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua okunan program, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Buradaki programın ardından Evliya Camisi’nde, şehitler için mevlit okundu. Daha sonra şehit aileleri ile gazi ve ailelerinin şerefine Kafkas Üniversitesi Konukevi’nde yemek verildi.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 11
ORDU

Ordu Şehitliği’nde gerçekleştirilen program, Vali Seddar Yavuz’un Şeref Defteri’ni imzalamasıyla başladı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunan ve dua edilen program, Vali Yavuz ve protokol mensuplarının şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla sona erdi.

GİRESUN

Anma törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Tirebolu
Kaymakam Vekili Abdulkadir Şahin, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Şehit İsmail Kefal için köy camisinde mevlit de okutuldu.

BAYBURT

Bayburt’ta,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler için mevlit okundu, şehitlik ziyareti yapıldı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Mehmet Emin Eryiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay İbrahim Akgün, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar, Yakutiye Camisi’ndeki mevlit programına katıldı. Vali Pehlivan ve beraberindekiler daha sonra, Şehit Osman Tepesi’ndeki Bayburt Şehitliği’nde bulunan şehit Halil Türkoğlu’nun kabrini ziyaret etti. Ziyarette şehidin kabrine karanfil bırakılarak dua etti.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 12
ARTVİN

Artvin’deki etkinlikler kapsamında Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Uysal, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile kamu kurum müdürleri Artvin Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim ve dua okunan programda, protokoldekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Vali Doğanay, burada yaptığı açıklamada, vatan için canlarını feda
eden şehitler ile gazilere çok şey borçlu olunduğunu belirterek, Türkiye’yi bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.
Öte yandan Artvin Valiliğince Artvin Merkez Camisi’nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu.

GÜMÜŞHANE

Recep Erdoğan, şehit polis memuru Cengiz Erkan, şehit piyade asteğmen Murat Akçay, şehit jandarma er Murat Yıldız ile şehit polis Tamer Aktaş’ın kabirlerini ziyaret etti. Şehit yakınlarının da katıldığı ziyarette, İl Müftüsü Osman Ayas tarafından Kuranı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Mezarlık ziyaretlerinin ardından merkez Kemaliye Camisi’nde öğle namazı öncesi 15 Temmuz şehitleri için mevlit okunarak dualar edildi.

OSMANİYE

Osmaniye Garnizon Şehitliği’ndeki törende ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitler için dua etti. Daha sonra Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Coşkun, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü üyelerince Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Karacatilki’nin eşi Halime Karacatilki ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 13

ZONGULDAK

Zonguldak Şehitliği’nde düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başladı. Daha sonra Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,kurum müdürleri, parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, şehit kabirlerini ziyaret etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, bazı şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. Tören, İl Müftüsü Rüstem Can’ın okuduğu duanın ardından sona erdi.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 14
BALIKESİR

Balıkesir Şehitliği’ndeki törene, şehit ailelerinin yanı sıra Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve bazı milletvekilleri katıldı. Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü vurgulayarak, Balıkesir’in 15 Temmuz’da vatana sahip çıktığını ve hainlere göz yummadığını söyledi. Daha sonra, şehit mezarları başında Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi. Protokol üyelerinin şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla tören sona erdi.

YOZGAT

Yozgat Şehitliği’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, İl Müftüsü Salih Sezik dua etti. Daha sonra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, daire müdürleri ve vatandaşlar, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Türkiye 15 Temmuz şehitlerini andı - Resim : 15

KIRŞEHİR
15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ayhan Keleş, Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Kurancılı beldesinde mezarı başında anıldı.

NEVŞEHİR

Nevşehir Şehitlik Parkı’nda bulunan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından dua edildi. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Atilla Seçen ve beraberindekiler, Şehitlik Parkı'ndaki temsili kabirlere karanfil bıraktı. Daha sonra kentteki Kaldırım ve Taşlıbel Mezarlığı’nı ziyaret eden heyet, buradaki şehit kabirlerine de karanfil bırakıp dua etti. Etkinlikler kapsamında, öğle vaktinde Kurşunlu Camisi’nde tüm şehitler için mevlit okutuldu, Kur’an-ı Kerim hatimlerinin duası yapıldı.

Etiketler
15 Temmuz anmaları 15 Temmuz Hitler Şehit