Evden çalışmak daha fazla yük oldu: 3 emekçiden 1'i daha fazla çalıştı

Pandemi nedeniyle geçilen evden çalışma modeli çalışma saatlerinin artmasına neden oldu.

Evden çalışmak daha fazla yük oldu: 3 emekçiden 1'i daha fazla çalıştı

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmayla, evden çalışmaya başlayan her üç emekçiden biri (yüzde 30) çalışma saatlerinde artış olduğunu söylüyor.

Emekçilerin yarısından fazlası (yüzde 53) her an ulaşılabilir olmaları gerektiğini hissediyor. Uzaktan çalışanların yüzde 65’inin en çok özlediği şey ise sosyalleşme.

Microsoft Surface ve YouGov tarafından gerçekleştirilen araştırma, 27 Ekim-5 Kasım 2020 tarihleri arasında 4 binden fazla çalışanla anket yapılmış.

Araştırma, her 10 çalışandan neredeyse dokuzunun (yüzde 87) çalıştığı işletmenin ‘hibrit çalışmaya’ adapte olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre, Birleşik Krallık’taki firmalar dijitale öncelik veren bir yaklaşımı benimsemiş olsa da, bu firmaların çok azı uzun vadede yüzde 100 uzaktan işgücüne sahip olmayı planlıyor.

Çalışanların yarısından fazlası (yüzde 56) evden çalıştıkları için mutluluk seviyelerinde bir artış olduğunu bildirse de, çoğu çalışan üzerindeki baskının arttığını dile getiriyor. CIPT Kamu Politikası Başkanı Ben Willmott, araştırma sonuçlarını şöyle değerlendiriyor:

“Covid-19 salgını, Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar gördüğümüz en büyük evden çalışma deneyimini tetikledi; ancak bu normal zamanlardaki gibi bir evden çalışma değil.

Bu deneyimin önemli bir bölümü dayatıldı ve birçok insan bir dizi ek baskı ve endişeyle uğraşıyor. Bu nedenle yöneticilerin insanların fazla çalışmamasını ve evden çalışmanın zorluklarıyla mücadele eden herkese destek sağlamaları çok önemli.” (Birgün)