Gazeteci Göktaş'tan Gara yorumu: İktidar 'milli mutabakat' çıkarmaya çalıştı, muhalefet soru sormayı başardı

Gazeteci Kemal Göktaş yazısında, Gara operasyonuyla ilgili iktidarın sorumluluğu almadığına ve muhalefetin tam aksine doğru soruları sorduğuna dikkat çekti.

Gazeteci Göktaş'tan Gara yorumu: İktidar 'milli mutabakat' çıkarmaya çalıştı, muhalefet soru sormayı başardı

Kısa Dalga'daki yazısında Kemal Göktaş, Gara operasyonuyla ilgili iktidarın sorumluluğu almadığına dikkat çekerek "İktidar için başarısızlığın altını çizen olgu, her kritik anda iktidarın söylemsel hegemonyasına teslim olan ve ona destek veren muhalefeti bu defa bulamamasıydı" diye yazdı.

Göktaş'ın yazısının ilgili kısımları şu şekilde:

"Gare katliamının ortaya çıkmasından sonra iktidar, başarısızlığın üzerini örtmeyi ve buradan kendi siyasal hedeflerine uygun bir 'milli mutabakat' ile çıkmayı hesapladı. Bundan önce olduğu gibi muhalefet sorgusuz arkasında duracak ama 'ihanetle, terörün, dış güçlerin yanında durmakla' suçlanmaktan kurtulamayacaktı."

'İktidar hangi argümanı dile getirdiyse elinde kaldı'

"Muhalefetin üzerine yine benzer suçlamalarla gitti: HDP üzerinden bir ayrıştırma yaratmak üzere lügatında bu konuda ne kadar sözü varsa muhalefetin üzerine pervasızca boca etti. Ama hangi argümanı dile getirdiyse elinde kaldı."

'Muhalefet bu defa soru sormayı başardı'

"İktidar için başarısızlığın altını çizen olgu, her kritik anda iktidarın söylemsel hegemonyasına teslim olan ve ona destek veren muhalefeti bu defa bulamamasıydı.

Muhalefet bu defa, kritik bir anda, iktidarın söylemine teslim olmadı ve soru sormayı başardı."

'Muhalefetin bundan sonra yeni saldırı dalgasının akıbeti konusunda tayin edici olacak'

"Soru sorarak ve sorumluyu işaret ederek, yani muhalefet olmanın asgari gereklerini bu defa yerine getiren muhalefetin bundan sonra göstereceği 'basiret' ise bu yeni saldırı dalgasının akıbeti konusunda tayin edici olacak."

Etiketler
Ordu Muhalefet Operasyon