Şule Çet için adalet çağrısı çığ gibi büyüyor! #ŞuleÇetİçinAdalet

Tecavüze uğradıktan sonra plazanın 20. katından atılan Şule Çet için adalet çağrısı çığ gibi büyüyor.

Şule Çet için adalet çağrısı çığ gibi büyüyor! #ŞuleÇetİçinAdalet

Cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra intihar süsü verilerek öldürülen Şule Çet için sosyal medyada kampanya başlatıldı. #ŞuleÇetİçinAdalet etiketiyle duygularını dile getiren binlerce kullanıcı otopsi raporuna rağmen Şule Çetin'in bir numaralı katil zanlısı Çağatay A.'nın serbest bırakılmasına isyan etti.

Otopsi raporuyla intihar etmediği, tecavüze uğradıktan sonra plazanın 20. katından atıldığı ortaya çıkan Şule Çet için sosyal medyadan kampanya başlatıldı.

Ankara Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet , yanında çalıştığı Çağatay A. ile 28 Mayıs tarihinde buluştuğu Çağatay A.’ya ait Çankaya ilçesindeki bir plazanın 20. katındaki ofisten gece saat 04.00’da düşerek ölmüştü. Başlatılan soruşturmanın seyri, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen otopsi raporuyla değişti.


UYKU İLACI VERİLİP TECAVÜZ EDİLMİŞ
Soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda Çet'in ölümünden önce ters ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer aldı. Ayrıca Çet'in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi. Çet'in kanında "Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde" ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı. Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay A.'ya ait olduğu belirlendi.

PENCEREDE ŞULE'YE AİT PARMAK İZİNE RASTLANMADI
Çet'in düştüğü ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen Olay Yeri İnceleme Raporu'nda Çet'in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi belirlendi. Çet'in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi. Tecavüz bulguları ile Çağatay A.'ya ait olduğu belirlenen DNA izlerinin bulunduğu rapor 4 Temmuz tarihini taşıyor.

Şule Çet’in düştüğü ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen Olay Yeri İnceleme Raporu’nda Çet’in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi belirlendi. Çet’in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.

2 KEZ GÖZALTINA ALINDI VE BIRAKILDI

Çağatay A. ise Şule Çet’in ölümünde bir numaralı şüpheli olarak 2 kez gözaltına alındı ve her ikisinde de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Otopsi raporunun korkunç cinayeti ortaya çıkarmasına rağmen Çağatay A. hakkında hâlâ bir işlem yapılmadı.

Etiketler
Şule Çet Ağrı Tecavüz