Diyanet'ten 15 Temmuz hazırlığı: Camilere talimat verildi

Kanlı darbe girişiminin 2. yıldönümü için camilere özel talimatlar yollandı.

Diyanet'ten 15 Temmuz hazırlığı: Camilere talimat verildi

Sinan Tartanoğlu/ Cumhuriyet- Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde, “Şehitlerimiz için Kur’an okuyoruz” kampanyası başlattı. 15 Temmuz gecesine kadar her cami ve Kuran kursunda hatim okunması talimatı verilirken Cuma namazı öncesi merkez camilerde, “Kuranı Kerim ziyafeti” programları yapıldı. “Ziyafet” programına yaz Kuran kurslarına devam eden tüm çocukların aktif olarak katılmaları istendi.

Dün okunan “Milletçe yeniden doğuş: 15 Temmuz” başlıklı cuma hutbesinde de “Allah’ın inayeti ve yardımıyla, cesaretimizle, fedakârlığımızla büyük zaferler kazandık” denildi. Hutbe, turistik camilerde ve Arap nüfusun yoğun olduğu yerlerde İngilizce, Almanca ve Arapça olarak da okundu.

90 bin camide sala

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ise saat 00.13’te Türkiye’deki 90 bin camide eşzamanlı olarak bir defa sala okunacak. Camiler sabah namazına kadar açık tutulacak ve minarelerin ışıkları yakılacak. Diyanet , 81 ildeki tüm camilere bir de “talimat formu” gönderdi. Caminin, cami görevlisinin adları ile sicil numaralarının istendiği formda, “Hatim okundu mu?”, “Kuran kursunuzda şehitlerimizi anma özel programı yapıldı mı?”, “Gece sala okundu mu?” gibi sorulara yanıt istendi.

Etiketler
15 Temmuz Temmuz