Meteorolojiden kritik uyarı

Yurdun genelinde hakim olan güneşli hava yerel yağışlarla bölünecek. Sağanak yağışlar Türkiye'nin kuzeyinin tamamını etkileyecek.

Meteorolojiden kritik uyarı

Hafta sonu boyunca günün genelinde güneşli hava hakim olacak ancak vatnadaşların sağanak yağışlara karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Son hava durumu tahminlerine göre Meteoroloji bazı illeri sağanak yağışa karşı uyardı. Uyarılara göre ağışlar İstanbul’u da etkileyebilir…

GÜNEŞE ALDANMAYIN SAĞANAĞA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde, gece saatlerinde Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ KESİMLER SERİNLİYOR

Meteoroloji’nin tahminlerine göre İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BAZI İLLERE SEL UYARISI GELDİ

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Rize ve Artvin çevrelerinde, gece saatlerinde Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler
Meteoroloji Sağanak yağış Türkiye